Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Howe: Ingen panik i Manchester United

Bournemouths manager Eddie Howe är full av självförtroende inför mötet med Manchester United i Premier League. ”Vi vet att vi kan göra det, det är i våra händer. Det är upp till oss och vår prestationsnivå, som var extremt hög förra veckan. Men vi behöver antagligen gå över det den här veckan för att ha en chans att vinna den här matchen.

Howe vill dock inte veta av att det skulle vara någon kris i Manchester United efter förlusten mot Wolfsburg: ”Allting i den moderna världen är dramatiserat och överhypat. Manchester United är fyra i ligan, väldigt nära toppen av divisionen. För mig är det ingen stor panik. De är Manchester United och de skulle anse sig vara i en väldigt bra position för att vinna ligan den här säsongen.

Vi vet hur svår den här matchen kommer att vara, vi vet nivåerna vi måste nå för att konkurrera. Allt jag säger är att om vi kan matcha de nivåerna igen är vad som sker i våra händer.

Den unga managern, bara 38 år gammal, bjuder inte på någon tändvätska utan fortsätter att prata gott om United: ”Jag tittade på matchen [mot Wolfsburg] från ett scoutingperspektiv, ett taktiskt synsätt. Men jag tycker att de såg farliga ut Manchester United, jag tyckte att det var en av de där matcherna som kunde gått hur som helst. Jag tycker definitivt att de skapade massor av målchanser så vi är medvetna om deras hot och vi vet vad vi måste göra.

Bournemouth har haft en extrem skadelista den här säsongen och även mot Manchester United saknar man en mängd spelare. Målvakten Artur Boruc är dock redo för spel och förre Unitedspelaren Joshua King är också tillgänglig, trots en hjärnskakning i segern mot Chelsea förra veckan.

Gradel, Mings och Wilson är långtidsskadade men annars börjar de flesta skadade spelarna komma tillbaka, även om matchen mot United kommer för tidigt. Målvakten Federici är bättre än befarat och Pugh är tillbaka i träning, liksom Atsu och Tomlin, de är dock inte redo för en plats i truppen än. Lagkaptenen Elphick har börjat löpa men förväntas inte vara tillbaka före årsskiftet.


Källor: Daily Echo, Sky Sports