Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Julperiodens domare

Domaransvarig hos Premier League brukar utse domare vecka för vecka. Nu vankas det dock jul och nyår och då tänkte den domaransvariga dra på semester, varför man dunkar ut domarna för de kommande fyra omgångarna på en gång.

United – Norwich döms av Michael Oliver. Beswick och West är assisterande domare och Scott är fjärdedomare. Oliver har dömt United 16 gånger (8-3-5), senast i 3-1-segern mot Liverpool. Han har dömt Norwich 15 gånger (3-5-7). Ingen tidigare match mellan United och Norwich.

Stoke – United döms av Kevin Friend. Perry och Bryan är assisterande domare och Swarbrick är fjärdedomare. Friend har gjort tio Unitedmatcher (9-1-0), senast 3-1-segern hemma mot Burnley i februari. Han har dömt Stoke 15 gånger (5-3-7), senast då de vann mot Chelsea i ligacupen i oktober. Inga matcher mellan United och Stoke tidigare.

United – Chelsea döms av Martin Atkinson. Mullarkey och Child är assisterande domare och Dean är fjärdedomare. Atkinson har 30 Unitedmatcher på sitt samvete (19-4-7), senast förlusten borta mot Swansea i augusti. Han har dömt Chelsea 35 gånger (23-8-4). Den här säsongen har han dömt Chelseas bortamatcher mot Newcastle (2-2) och Manchester city (förlust 3-0).

Atkinson har dömt tre matcher mellan United och Chelsea, senast David Moyes första match på Old Trafford (0-0). Han har tidigare dömt två Chelseasegrar i London (mars 2011 och november 2009).

United – Swansea döms av Jon Moss, med Collin och Halliday som assisterande domare och Oliver som fjärdedomare. Moss har gjort tio Unitedmatcher (9-1-0), den här säsongen segrarna mot Tottenham och Everton. Han har gjort 17 matcher med Swansea (6-5-6), senast deras seger i Burnley i februari.

Moss dömde Sir Alex Fergusons sista match på Old Trafford, då United vann med 2-1 mot Swansea.

När vi ändå är inne på domare så har Uefa meddelat vilka domare som ska döma EM nästa år. Martin Atkinson och Mark Clattenburg är båda med i gruppen som får döma EM. England är det enda landet med två domare i EM.