Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21: Man Utd – Leicester 6-1

Uniteds U21-lag hade inga som helst problem med att besegra Leicester City på hemmaplan. Efter stor dominans från hemmalaget skrevs siffrorna till 6-1 efter två mål från Nick Powell, två från Devonte Redmond och ett av James Weir samt Marcus Rashford.

Redan från start tog United tag i taktpinnen och i minut 11 nickade Nick Powell in en hörna slagen av Sean Goss. Fyra minuter senare ökade Devonte Redmond på med ett hårt skott utifrån som gick igenom ett passivt försvar. United slog av på takten men kunde ändå utöka till 3-0 efter att Harrop fått fri gata, skjutit för att sedan se James Weir sätta returen i mål.

Redmond ökade på till 4-0 kvarten in i den andra halvleken med sitt andra mål för kvällen. Endast två minuter senare gjorde även Nick Powell sitt andra mål för kvällen. Leicester reducerade visserligen men det stoppade inte United från att fortsätta utskåpningen när inhopparen Marcus Rashford gjorde sitt första mål för U21 när han satte 6-1 med kvarten kvar.

Leicester var förvisso dåliga men United spelade en fin fotboll och gjorde sex mål. I ett genomgående bra Unitedlag gjorde Nick Powell en femstjärnig insats och låg bakom det mesta. Den unga backlinjen skötte sig bra, där Fosu-Mensah imponerade på en ovan position som högerback. Bra både defensivt och offensivt. Devonte Redmond bör också nämnas som fick en lite offensivare roll och gjorde två mål.

Manchester United – Leicester 6-1 (3-0)

Uniteds mål: Powell (11, 64), Redmond (15, 62), Weir (38), Rashford (77)
United: Johnstone; Fosu-Mensah (Rashford 74), Tuanzebe, Williams, Riley; Goss, Willock (Fletcher 68), Redmond (Rothwell 79); Weir, Powell, Harrop