Inför: Manchester United – Norwich City

Embed from Getty Images
Under veckan som gått har tränarcirkusen varit en het potatis i medierna världen över. Det har redan diskuterats Louis Van Gaals efterträdare och hur snart denne person kommer befinna sig på Old Trafford. Att Van Gaals post hänger på en skör tråd var något han själv dementerade på presskonferensen, men visst är det upp till bevis mot Martin Olssons gröngula gäng? Annars luktar det sula i ändalykten på holländaren.

Manchester United

Efter den miserabla förra veckan har några spelare, tack och lov, lyckats rehabilitera sig tillräckligt för att återfinnas i matchtruppen till imorgon. Att Chris Smalling är tillbaks i försvaret höjer nivån där med flera klasser. Dessutom är äntligen Ander Herrera tillbaks. Som den lille spanjoren varit saknad. Herreras kreativitet och förmåga att höja tempot i matcher har varit oerhört saknat. Van Gaal hintade förvisso om att han saknade matchtempo, vilket är troligt, men va f*n! In med honom i startelvan omgående om han kunnat träna för fullt i veckan.

Vår käre kapten är med all förmodan även han tillbaks och redo för spel, om så är fallet kliver självklart Wayne Rooney rakt in i startelvan. Oavsett hur många av dessa tre herrar som är redo för spel bör Morgan Schneiderlin och Phil Jones starta denna match. De satt på avbytarbänken senast, Jones fick till och med äran att spela sista minuten borta i Bournemouth. En match som inte ens orkas diskuteras en fredag som denna.

En herre som återuppstått och vips är aktuell för ökad speltid är Nick Powell. För en och en halv vecka sen sprang han omkring kraftigt matchotränad i U21-laget, sedan dess har han hoppat in i både Champions League och Premier League. Nu i veckans U21-match visade han upp ett enormt självförtroende när han gjorde två mål och var matchens gigant mot Leicester. Tänk vad en karriär kan ta vändning på ett par veckor.

Det känns som startelvan kan fela radikalt då skadeläget och de matchotränade spelarna utgör frågetecken som enbart Van Gaal kan räta ut. Vi har väl alla dessutom noterat holländarens plötsliga förkärlek för den hårfagre belgaren, som stod för ett delikat mål senast. Räkna med andra ord inte bort Fellainis möjligheter till en central startplats.

Möjlig startelva:
De Gea
Varela Smalling Jones Blind
Schneiderlin Herrera
Mata Rooney Memphis
Martial

Norwich City

Norwich kommer till Old Trafford med ett kryss mot Everton senast i bagaget. Everton var brutalt överlägsna i första halvlek, där Norwich knappt fick låna bollen. Norwich var tama och deras försvar var lika ihåligt som en schweizerost, där Everton fann luckor och radade upp anfall. Romelu Lukaku & Co. lyckades på något ofattbart sätt inte sätta mer än en boll bakom Rudd i hemmalagets kasse. Det straffade sig förstås och Wes Hoolahan kvitterade omgående i andra halvlek, vilket innebar att Norwich på något sätt fick med sig en poäng.

Med en seger på de tio senaste matcherna kämpar Norwich inte helt oväntat i bottenstriden där de för tillfället parkerat på en 18:e plats i tabellen. Alex Neil är inte sen med att erkänna att United på Old Trafford blir en tuff nöt att knäcka, men Norwich-managern sätter sitt hopp till att hans lag stått för fina insatser mot topplagen på bortaplan tidigare under hösten.

Offensivt har de gröngula ett spännande lag med Nathan Redmond i spetsen. Redmond har länge spåtts bli en tongivande spelare i Premier League men genombrottet har ännu inte riktigt kommit. 21-åringen har i höst producerat fyra mål och en assist i Premier League. Uniteds ytterbackar kommer behöva vara rejält uppmärksamma då Redmond med sin snabbhet och teknik vållar problem ifall han inte stoppas tidigt.

Möjlig startelva:
Rudd
Bennet Martin Bassong Olsson
Tettey O’Neill
Redmond Hoolahan Brady
Jerome

Historik

Senast United mötte Norwich var Ryan Giggs manager för de förstnämnda, bara en sån sak. Det var propagandafotboll hemmalaget bjöd på i första matchen efter David Moyes avsked. Full fart framåt var Giggs melodi, undrar om filosofin förändrats sedan dess eller om United spelat likadant ifall Giggs åter stått som huvudansvarig. Slutresultatet skrevs hur som helst till 4-0 efter två mål vardera av Wayne Rooney och Juan Mata.

Noterbart är givetvis även att Robbie Brady ”kommer hem” till United. Han spenderade sex av sina ungdomsår i Manchester (varav två av dessa på lån i Hull) där han endast fick chansen en gång i seniorlaget, vid det tillfället ersatte han Alexander Büttner i Ligacupens tredje runda mot Newcastle 2012. Vänsterspringaren besitter en fin vänsterfot och spelar främst ytterback eller yttermittfältare.

Match

Manchester United
Norwich City

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 17
Tid: Lördagen den 19 december 2015, 16.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Michael Oliver
• assisterande: Beswick, West
• fjärde: Scott
Teve: Visas inte

Manchester United

Skador: Darmian (hamstring, slutet december)
Lingard (hamstring, inget datum)
Rojo (axel, 2016)
Shaw (benbrott, våren 2016)
Valencia (fot, våren 2016)
Tveksamma: Herrera (matchform)
Jones (matchform)
Young (skadekänning)
Avstängda: Schweinsteiger (andra matchen av tre)
Position: 4:e | 8-5-3 | 21-12 | 29
Hemma: 4:e | 4-3-0 | 9-1 | 15
Bästa målskytt: Mata (4)
Disciplin: 25 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V 21/11 Watford B PL 2-1
O 25/11 PSV H CL 0-0
O 28/11 Leicester B PL 1-1
O 5/12 West Ham H PL 0-0
F 8/12 Wolfsburg B CL 2-3
F 12/12 Bournemouth B PL 1-2

Norwich City

Skador: Jarvis (knä, slutet december)
Wisdom (hamstring, inget datum)
Tveksamma:
Avstängda:
Position: 18:e | 3-5-8 | 18-28 | 14
Borta: 18:e | 1-2-5 | 9-18 | 5
Bästa målskytt: Redmond (4)
Disciplin: 25 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F 31/10 Manchester city B PL 1-2
V 7/11 Swansea H PL 1-0
F 21/11 Chelsea B PL 0-1
O 29/11 Arsenal H PL 1-1
F 5/12 Watford B PL 0-2
O 12/12 Everton H PL 1-1

United mot Norwich

Totalt: 65 36-13-16 111-60
Premier League: 14 11-1-2 26-8
Hemma: 32 21-7-4 60-17
SENASTE MÖTENA
V 2013-03-02 H PL 4-0
V 2013-10-29 H LC 4-0
V 2013-12-28 B PL 1-0
V 2014-04-26 H PL 4-0
SENASTE HEMMAMATCHER
V 2011-10-01 H PL 2-0
V 2013-03-02 H PL 4-0
V 2013-10-29 H LC 4-0
V 2014-04-26 H PL 4-0

Domare: Michael Oliver

M
PL 2015/16: 11 39 0 3 3
PL 2014/15: 27 92 3 2 9
PL totalt: 124 395 5 13 36
Snitt (2014-16): 3,45 0,08 0,13 0,32
Alla domare 2014/15: 3,48 0,09 0,09 0,22
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS