Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Herrera, Rooney och Smalling tillbaka i träning

Louis van Gaal har idag hållit presskonferens inför Manchester Uniteds hemmamatch mot Norwich City i Premier League.

  • Skadeläget: Herrera, Rooney och Smalling har tränat i en vecka inför matchen. Det borde betyda att de åter är tillgängliga för spel. Däremot är Darmian och Lingard inte tillgängliga för spel imorgon. ”Herrera har inte spelat på tre eller fyra veckor. […] Det är möjligt att Rooney kan spela [han har inte varit borta lika länge]. Vi har andra spelare som bara har tränat en gång, normalt är det för riskabelt men i det här läget måste man ta risker.
  • Om Young: ”I den senaste matchen hade han ett mindre problem. Han kände någonting och vi kan inte ta den risken, tycker jag. Vi har undersökt det den här veckan. Han ska träna [på fredagen] så vi får vänta och se om han är tillgänglig.
  • Om Mourinho:Vad kan jag säga? Det var en stor överraskning för mig, jag förväntade mig inte det. En fantastisk manager med en historia som ingen annan har i den här fotbollsvärlden. Men det är fortfarande möjligt. […] [Som jag har sagt] det viktigaste är alltid resultaten och kemin mellan spelarna och managern.
  • Om sin egen position:Jag kan inte svara på det. Jag har styrelsens fulla förtroende och mina spelares fulla förtroende. […] Vi måste vinna [matcher]. När du förlorar för mycket är det även för mig slutet.
  • Om supportrarna: ”Det är alltid så. När du förlorar är fans eller supportrar, de måste bevisa sin tro igen. När du förlorar är det mindre vid det tillfället. Styrelsen kan se vad du kan göra som manager på träningarna, fansen kan inte se det. När du förlorar behöver du fansens tro.
  • Om James Wilson: Han kan återkallas. ”Vi har skickat honom till Brighton för att han ska få speltid. […] Om vi är i problem kan vi återkalla honom.” Han visar bra form, men det är på en lägre nivå.
  • Tunn trupp: Det är en strategi. ”Manchester United är en klubb som vill ge chansen till unga spelare.” I en tunnare trupp får de unga spelarna chansen, i en större trupp går chansen istället till de redan etablerade spelarna. ”Varela gjorde det väldigt bra mot Wolfsburg. Borthwick-Jackson gjorde det bra i sina två första inhopp och i första halvlek mot Bournemouth. I andra halvlek mindre bra.” Tvingas man använda för många unga blir det dock problem.
  • Negativ trend: ”Det enda svaret är att vinna den här matchen. Det är svårt eftersom vi spelar i Premier League. Men hemma måste du vinna, det är säkert. Norwich har bra resultat mot topplagen.
  • Om målskyttet: ”Mål är det viktigaste, vi måste alltid leta efter lösningar för att göra mål.” Det är svårt att köpa i januari, inga klubbar vill sälja.

Tolkat via livestream, @ManUtd och Manutd.com. Uppdaterad med bättre information om Young.