Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Guardian: Mourinho måste anpassa sig för att få jobbet

När David Moyes gjorde sin första match på Old Trafford som Manchester United-manager var det mot Jose Mourinhos Chelsea. Väldigt mycket tydde på att Mourinho hellre hade varit manager för United.

He wanted the job,
He wanted the job,
Jose Mourinho, he wanted the job.

Publiken på Old Trafford var förstås inte sena att håna Mourinho. Mindre än två och ett halvt år senare ser det dock ut som att Mourinho till slut kan få som han vill.

Men farhågorna som fanns då finns nu också. Mourinho levererar resultat men han levererar också konflikter och kontroverser och han är ovillig att ge unga spelare chansen. Sir Alex Ferguson hade också sina stunder men enligt Danny Taylor på Guardian är känslan i United att Mourinho går steget längre och att han i sina värsta stunder har vanärat Chelsea.

Sådant beteende kommer inte att accepteras på Old Trafford. ”Om ett jobberbjudande förestår kommer det att klargöras för [Mourinho] att United förväntar sig ett bättre beteende och historiskt har en stor vikt på att producera egna spelare,” skriver Taylor. Mourinho ska ha gjort klart för United att han vill ha jobbet men han ska fortfarande inte ha fått något konkret erbjudande.

Louis van Gaal uppges fortsätta som vanligt. Hans presskonferens inför matchen mot Stoke är schemalagd till på onsdag och på dagens jullunch var det Van Gaal som serverade spelarna.

Taylor noterar dock att ingen på Old Trafford har uttalat sitt stöd för Van Gaal, inte ens utanför protokollet. United har erbjudits chansen att försvara Van Gaal eller att säga att hans position är säker men har valt att inte säga någonting.

Läs mer på Guardian.