Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

FAYC: Man Utd – QPR 2-1 (e.f)

Embed from Getty Images

United kunde, efter vissa besvär, besegra QPR i tredje omgången av FA Youth Cup med 2-1 efter förlängning. Uniteds mål gjordes av Callum Whelan och Marcus Rashford, som avgjorde på straff i förlängningen.

Den första halvleken var inte särskilt välspelad med mycket felpass och felbeslut från spelarna. En ganska så jämn och chansfattig halvlek slutar 0-0 trots ett litet spelövertag från United.

United inleder den andra halvleken bra, och pressar tillbaka gästerna gång på gång. United har dock svårt att hitta de riktigt heta målchanserna och istället kommer det, förvisso logiska, ledningsmålet på en hörna som går över alla och Whelan dyker upp vid bortre stolpen och skjuter in 1-0. United har full kontroll på matchen men i ett av få anfall kommer QPR igenom på högerkanten och efter ett inspel som tar på Unitedben får Alfa öppet mål och sätter enkelt 1-1.

United pressar på bra och skapar chanser, Rashford blir rånad på en straff men står upp och avslutar istället med ett skott i ribban där han verkligen borde gjort mål. Efter 90 minuter står det 1-1 och matchen går till förlängning.

United rivstartar och efter ett läckert anfall kommer Rashford fri, han petar bollen förbi målvakten som drar ned honom och den här gången ramlar Rashford och får straff. Ett solklart rött kort för målchansutvisning, men domaren tar upp det gula kortet istället. Rashford dunkar in straffen otagbart och 2-1 är ett faktum.

Embed from Getty Images

United har full kontroll mot ett tröttkört QPR. Chans på chans missas. Rashford nickar mot mål från en halvmeter men bollen går inte in, Gribbin tar returen men skjuter tio meter över från två meters håll. Minuten senare dribblar Rashford förbi målvakten och hamnar ur vinkel och stressar i väg ett avslut. Gribbin väggar sig fram med Gomes men snubblar bort chansen. Det är inte långt ifrån att QPR kan kvittera i slutminuterna men United håller undan och vinner med 2-1.

United spelade stundtals bra fotboll men skulle givetvis ha stängt matchen fyra, fem gånger om. Man missade alldeles för mycket. Samtidigt kom QPR ganska lätt igenom de få gånger de var uppe och anföll. Många offensiva spelare som utmärker sig, United kommer lätt till chanser framför allt i andra halvlek och i förlängningen men måste givetvis avsluta bättre där spelare som Rashford, Gribbin och Fosu-Mensah var de största syndarna. Fosu-Mensah ändå drivande på det inre mittfältet, outtröttlig och kraftfull. Förmodligen planens främste spelare. Angel Gomes kommer in och är kreativ och visar prov på styrka när han vinner tillbaka bollen flera gånger, men det är tacksamt när QPR fått jaga hela matchen. Bakåt var det stundtals skakigt och där tycker jag inte någon kommer upp i normal standard.

Embed from Getty Images

I nästa omgång väntar Chelsea, som förmodligen är favoriter till att vinna turneringen (igen). United spelar hemma och matchen kommer att spelas i januari. Vi återkommer med mer information om den matchen.

Manchester United – Queens Park Rangers 2-1 e.f (1-1 FT)

Uniteds mål: Whelan (64), Rashford (93)
United: Byrne; Warren, Williams, Tuanzebe, Hamilton; Scott, Fosu-Mensah; Whelan, Gribbin, Kenyon (Gomes 65); Rashford