Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal lämnade presskonferensen efter fem minuter

Louis van Gaal är fortfarande manager för Manchester United och det skulle nu vara en chock om det är någon annan än Van Gaal som leder ut United mot Stoke på annandagen. Så här lät det från Van Gaal på dagens mycket korta presskonferens, som managern avbröt efter att ha hållit en monolog.

Om Wengers kommentarer:

Har någon i det här rummet inte en känsla att be om ursäkt till mig? Ingen har den känslan? Det är det jag undrar?

Vad har vi [media] gjort fel?

Jag tycker att jag redan var sparkad har jag läst. Jag har sparkats. Min kollega var redan här. Vad tror ni händer med min fru eller mina barn eller mina barnbarn eller Manchester Uniteds fans eller mina vänner? Vad tror ni? De har ringt mig, många gånger. Också Arsene Wenger har sagt saker. Tror ni att jag vill prata med media nu? Jag är här bara för Premier Leagues regler. Jag måste prata med er. Jag kan bara se att ni använder mina ord i er kontext. Jag vill bara säga att jag har försökt lyfta spelarnas självförtroende. Jag har gjort allt den här veckan. Vi har haft möten med spelarna och ledningen. Vi har haft utvärderingsmöten. Jag hade en jullunch. Jag höll ett tal. Jag känner värme och support från alla på Carrington. Men jag kände inte det från media. Jag kan föreställa mig att ni kommer att skriva om det ämnet. Vi är inte i en bra situation. För fyra veckor sedan var vi etta i ligan. Om fyra veckor kan vi vara etta i ligan igen.

Men är det inte naturligt att det blir spekulation kring en klubb som United?

Jag tycker inte att ni kan göra det. För man måste hålla sig till fakta. När jag får samtal från David Gill, Alex Ferguson och Ed Woodward för att ni skapar något som inte är bra, något som inte är fakta. Nu måste jag svara på frågor. Jag tror inte att jag vill göra det. Jag säger bara nu att jag är fokuserad på Stoke City, jag hjälper mina spelare. Jag önskar er god jul och kanske också ett gott nytt år när jag ser er. Njut av vinet och pajen. Hej då.

Sedan gick Van Gaal därifrån utan att svara på några fler frågor.

Skadeläget: I sin sedvanliga intervju med MUTV pratade Van Gaal om skadeläget. Egentligen var det inget nytt att rapportera. Matteo Darmian kan eventuellt vara tillbaka mot Chelsea. Lingard, Rojo, Shaw och Valencia är fortfarande ute. Schweinsteiger avslutar sin avstängning mot Stoke och är därefter tillgänglig mot Chelsea.


Tolkat via livestream. Skadeläget från @ManUtd. Mindre justeringar och uppdateringar i efterhand. Framför allt ändrades rubriken, som ursprungligen löd “Van Gaal stormade ut från presskonferensen”. Det var en något överdriven rubrik då managern vandrade ut i normalt tempo.

Res med oss till Manchester!