Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: Problemet är att vi inte vågar spela

Den fjärde raka förlusten är ett faktum. Manchester United var chanslösa borta mot Stoke, som vann med 2-0. Det fria fallet fortsätter i en ständigt ökande takt och Louis van Gaal borde ha gjort sin sista match som manager för United.

Embed from Getty Images

Så här sa Van Gaal till Sky Sports efter matchen:

  • Mina tankar är att vi åker dit för att spela fotboll. […] Vi gav bort ett väldigt dåligt mål, vid det tillfället var det för mycket. […] Andra halvlek var mycket bättre. […] Problemet är att vi inte vågar spela.
  • Rooney på bänken:Jag har alltid stor tro. Jag ser också hur de tränar. De vill prestera bra. Omständigheterna är också svåra. Inte bara vinden men också pressen. Det är enligt mig anledningen till att de inte vågar spela.
  • Om att hantera pressen:Det är nu den stora frågan. Jag försöker göra allting men pressen blir större för varje match.
  • Kan du vända på det?Det är svårare. För jag är också en del av de fyra matcherna vi har förlorat. Folk tittar på mig och jag måste hantera det men det är viktigare att spelarna hanterar det.” “My message was that the media are saying and writing things that are not happening inside Manchester United. That was my message and not that I am hurt, because I am used to that.”
  • Om media:Då har ni inte förstått mitt meddelande. Mitt meddelande var att media säger och skriver saker som inte händer i Manchester United. Det var mitt meddelande och inte att jag är ledsen för jag är van med det.

Detta var första gången på 54 år som United förlorade fyra matcher i rad.

Michel Carrick var lagkapten idag och var förstås besviken efter matchen när han pratade med Sky Sports:

  • Det var en tuff match. Vi gav oss för mycket att göra. Ett dåligt första mål att släppa in. […] Situationen vi är i är tuff. […] Det är en horribel svit, en horribel känsla. […] Vi spelar inte tillräckligt bra som ett lag. […] Vi måste göra bättre, så enkelt är det. […] Vi måste stå upp och vara redo för Chelsea.
  • Fortfarande bakom managern? ”Givetvis. Man kan peka på vem som helst.

Uppdaterat med förtydligande om mediekommentarerna.