Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ryktesbörsen: Yoshinori Muto och Sadio Mane på önskelistan

Manchester United har förtvivlat svårt att göra mål. I januari öppnar transferfönstret på nytt och frågan är om United då kommer att försöka förstärka offensiven. Daniel Taylor på Guardian, som oftast har bra källor, tror det.

United försökte värva Sadio Mane från Southampton i somras men misslyckades då. United ska inte vara optimistiska kring möjligheten att värva Mane i januari men han är kvar på önskelistan, även om det kanske är troligare med ett försök i sommar.

En spelare som måhända är möjlig är istället Mainz japanska landslagsman Yoshinori Muto. Japanen har gjort sju mål och fyra assists i Bundesliga den här säsongen. I somras ska han ha tackat nej till ett erbjudande från Chelsea och istället valt Mainz där chansen till speltid var större.

United har också siktet inställt på en mittback och Evertons John Stones förmodas vara högst upp på önskelistan. Tiderna är dock annorlunda nu och de mindre Premier League-klubbarna har nu råd att tacka nej till storklubbarna, vilket vi såg i somras då Chelseas ivriga försök att värva Stones inte gav någonting.

I andra transfernyheter noterar vi att man måste vakta sina ord som professionell fotbollsspelare. Det fick Sergi Guardiola (inte släkt med Pep) erfara. Igår skrev han på för Barcelona B. Senare under dagen uppdagades det dock att han för ett par år sedan hade skrivit förolämpande saker om Barcelona och Katalonien på Twitter. Barcelona agerade raskt och rev Guardiolas kontrakt. Läs mer om det på Guardian.