Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Johnstone till Preston på lån

Manchester Uniteds målvakt Sam Johnstone går till Preston North End på ett månadslångt lån. Johnstone, som är född i Preston, spenderade andra halvan av förra säsongen i Preston och hjälpte då klubben att gå upp till Championship.

Johnstone, som har blivit 22 år gammal, har ännu inte debuterat i Uniteds a-lag, men har suttit på bänken vid några tillfällen. Han har också vaktat kassen i en hel del försäsongsmatcher – redan sommaren 2012 fick han följa med på försäsongsturnén.

Han har ändå en del a-lagserfarenhet efter lånesejourer i en rad klubbar, däribland Yeovil (2013/14), Doncaster (2013/14 och 2014/15) och Preston (2014/15 och nu).

Johnstone är glad att återvända till Preston: ”Jag är mycket glad att vara tillbaka. Det är bra att till slut komma tillbaka och jag är glad att jag är här och förhoppningsvis kan jag börja spela några matcher,säger han till Prestons hemsida.

Jag tror att alla vet att det var meningen att det skulle ske i början på säsongen […] men olika saker stoppade det. […] Det är fantastiskt att vara runt laget i Manchester United, de är den största klubben i världen. Men i slutändan är jag 22 år gammal och jag måste tänka lite på mig själv och jag behöver spela a-lagsfotboll. Jag får göra det i Championship nu, som är en fantastisk liga att spela i.

Johnstone är tillgänglig för spel när Preston tar emot Rotherham i Championship på lördag. Det får förmodas att han går in i startelvan då, Jordan Pickford som har varit förstamålvakt har nu återkallats till Sunderland. Preston ligger på 17:e plats i Championship men laget har en stark defensiv med bara 21 insläppta på 24 matcher, bara fyra lag har släppt in färre mål.

Vi önskar förstås Sam Johnstone lycka till framöver!