Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal tror på tillit snarare än konkurrens

Transferfönstret har nu öppnat och på den publiceringsskyddade delen av presskonferensen inför dagens match mot Swansea fick Louis van Gaal frågor om det kan bli aktuellt med att köpa en anfallare i januari.

[Bristen på mål] kan lösas med pengar men också på träningsplanen,” svarade Van Gaal. ”Att göra mål är en kvalitet. Vi har den kvaliteten men för tillfället saknas det självförtroende vid rätt tillfälle eller så behöver vi köpa en annan anfallare. Det är alltid så.

Van Gaal förklarade också varför han gjorde sig av med Falcao, Hernandez och Van Persie utan att ersätta dem.

Jag tror inte så mycket på konkurrens. Jag tror på tillit och självförtroende. Kanske är det fel men jag har gjort det hela mitt liv som en manager. Jag gav tillit till spelarna. Vi kunde ha behållit alla anfallare men då skulle det ha varit många anfallare på läktarna. De är inte lyckliga då, de vill lämna. […] Det är nu spelare i min trupp som vill spela. De kan inte spela för jag väljer en annan spelare. Det är alltid så. Men för många anfallare av hög kvalitet för samma position är för mycket press.

Vi fick också en uppdatering kring Luke Shaws status.

Han har mer eller mindre en kort semester. Han är borta en vecka. Han kommer tillbaka den 1 januari för att fortsätta sin rehabilitering. Han gör det bra men nu kan jag inte vara specifik för han har varit borta en vecka. Allting hittills har gått bra. Men jag kan inte säga om han kommer att vara tillbaka den här säsongen.


Citat: Guardian, Mirror