Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U19 till Tyskland

Manchester United åker i januari som vanligt med ett U19-lag till Tyskland för att spela en inomhusturnering i Sindelfingen, som ligger utanför Stuttgart. Det är en internationell inomhusturnering med speciella regler. Dels spelar lagen med fem utespelare och en målvakt och dels är, om jag minns rätt, planen omgiven av en sarg. Matcherna är korta, 2*7 minuter vill jag minnas (det är bara avsatt 20 minuter per match i spelschemat).

Förra året vann United och man hoppas förstås upprepa bedriften i år. Det kan dock bli tufft, då man reser med en tämligen tunn trupp, många av de bästa spelarna i åldersgruppen saknas.

Truppen: Oliver Byrne, George Dorrington; Thomas Sang, Tyrell Warren; Indy Boonen, Callum Gribbin, Jake Kenyon, Faustin Makela, Callum Whelan; Kayne Diedrick-Roberts, Josh Doughty, Angel Gomes

Turneringen börjar imorgon och avslutas på onsdag. Matcherna brukar kunna streamas på turneringens hemsida och det ser ut som att det kommer att gå i år också.

United inleder mot Hoffenheim imorgon klockan 13.53. Man fortsätter sedan mot Brugge klockan 15.48 och klockan 16.57 möter man Schalke. Därefter väntar matcher mot två av lagen från den andra gruppen (beroende på placering), bestående av Stuttgart, Wolfsburg, Rapid Wien och kinesiska Guangzhou Evergrande.