Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Tung dag för U19 i Tyskland

Det blev en tuff dag för de regerande mästarna Manchester United i inomhusturneringen i Tyskland. Laget har ännu inte vunnit en match och facit ser ut så här: en oavgjord och tre förluster. Fler matcher väntar imorgon (onsdag).

Uniteds trupp:

Oliver Byrne, George Dorrington; Thomas Sang, Tyrell Warren; Indy Boonen, Callum Gribbin, Jake Kenyon, Faustin Makela, Callum Whelan; Kayne Diedrick-Roberts, Josh Doughty, Angel Gomes

United förlorade den inledande matchen i Mercedes-Benz Cup med 2-1 mot Hoffenheim. United gjorde en taktiskt svag match och åkte på många omställningar där Hoffenheim utnyttjade det och gjorde två mål innan United genom Angel Gomes kunde reducera på slutet, men då var tiden för en kvittering knapp och United fick se sig besegrade.

I den andra matchen tog United emot Club Brugge. Callum Gribbin gav United ledningen efter en duell med målvakten där Gribbin är starkare och lägger sedan in bollen från nära håll. Brugge kvitterade dock precis innan halvtid. United var sedan nära att vinna matchen och var det hetare laget i andra halvlek, men matchen slutade 1-1.

I den sista gruppspelsmatchen ställdes United mot Schalke 04. Tyskarna hade inlett med två förluster men såg ändå en klass bättre ut än United som hade det svårt. I halvlekens sista sekunder tappar United boll på egen planhalva och med en sekund kvar av halvleken sätter tyskarna 1-0. I den andra halvleken utökar Schalke till 2-0 och då hade United inte skapat något alls. Diedrick-Roberts reducerade ändå för United, men direkt efter sätter Schalke 3-1. United svarar direkt genom Whelan innan Schalke återigen ökar på ledningen. Det går snabbt mellan målen men tiden rinner i väg, United reducerar dock ännu en gång med minuten kvar genom Doughty men hinner inte med mer innan matchen är slut. United tar därmed endast en poäng i gruppspelet och slutar sist i sin grupp.

United mötte därmed ettan i den andra gruppen Rapid Wien vilket skulle visa sig bli en väldigt tuff match. United hamnade tämligen omgående i underläge och det stod hela 3-0 i paus till österrikarna. De ökade på till 4-0 innan Angel Gomes och Callum Gribbin slog till med två snabba mål men Rapid Wien var för starka och avslutade med två stycken mål på slutet.

United har alltså en oavgjord och tre förluster på fyra matcher. Man har turneringens yngsta lag men visst är det en missräkning att de regerande mästarna slåss om bottenplatserna. Imorgon fortsätter turneringen med placeringsmatcher.

Spelschema och resultat finner ni här.