Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Domaruppdrag till Marriner och Dean

FA meddelar att det blir Andre Marriner som kommer att döma FA-cupmatchen mellan Manchester United och Sheffield United på lördag. Nunn och Burt är assisterande domare och Adcock är fjärdedomare.

Marriner har dömt United 22 gånger (14-1-7), senast 3-0-segern borta mot Everton. Han har dömt Sheffield United tolv gånger (1-6-5), senast då de spelade 1-1 borta mot Fleetwood Town i december 2014. Marriner har inga matcher mellan de två klubbarna tidigare.

Premier League har också meddelat domare. Det blir Mike Dean som dömer bortamatchen mot Newcastle på tisdag. Bennett och Smart är assisterande domare och Madley fjärdedomare.

Dean har dömt United 50 gånger (29-9-12). Den här säsongen har han dömt vinsterna mot Aston Villa (b) och West Brom (h). Han har dömt Newcastle 42 gånger (16-9-17), senast då de förlorade med 3-0 i Leicester i maj förra året.

Dean har dömt tre matcher mellan United och Newcastle, senast den underbara 4-3-segern på Old Trafford på Boxing Day 2012. Då låg United under tre gånger men kvitterade genom Evra, Evans och Van Persie innan Hernandez avgjorde i slutminuten. Han dömde också 2-0-segern på Old Trafford i oktober 2006, då Ole Gunnar Solskjaer sköt två mål. Han har dömt en match mellan klubbarna i Newcastle, även det en seger för de goda. Detta då United vann med 3-1 i november 2004, Rooney sköt två mål då och Van Nistelrooy gjorde ett på straff.