Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

ESPN: Spelarna har mer frihet nu

På ESPN FC rapporterar både Andy Mitten och Miguel Delaney att Louis van Gaal efter den långa segerlösa sviten har valt att i större utsträckning lyssna på spelarnas önskemål. Delaney menar också att Ryan Giggs nu har fått betydligt mer att säga till om.

Delaney tror också att Jose Mourinhos tillgänglighet faktiskt kan ha gynnat Van Gaal. Det finns ett motstånd mot Mourinho bland ledande figurer i klubben och om Van Gaal hade fått sparken var Mourinho det uppenbara alternativet. Exakt hur nära sparken Van Gaal faktiskt var förblir en gissning, klart är ändå att han för nu sitter säkert på sin position men sånt kan ju fort ändras.

Det förefaller också vara klart att Ed Woodward är Van Gaals största supporter i klubben. Van Gaal var Woodwards personliga val, varvid det ser bättre ut för Woodward om Van Gaal lyckas.

Samtidigt skriver Stuart Mathieson på Manchester Evening News att United inte har någon avsikt att jaga Pep Guardiola. Spanjoren meddelade nyligen sin intention att ta över en engelsk klubb. United ska dock inte vara beredda att utmana Manchester city om Guardiolas signatur.