Spelarbetyg: Newcastle – United

Trots ledning och tre mål lyckades inte United hålla undan tiden ut på St. James’ Park i en match som slutade 3-3. Här följer spelarbetygen från gårdagens insats.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea 8
Gjorde ett antal direkt avgörande räddningar och var sådär bra som bara han kan vara i Premier League. Ej att hänga gällande målen som släpptes in. Match nummer 200 i United!
Ashley Young 5
Fick inget uträttat framåt och ihop med de andra tre i backlinjen personifierade han uttrycket ”hönsgård”.
Chris Smalling 5
Vad hände med Chris Smalling ifrån hösten? Orsakade straffen, direkt inblandad i de andra två målen och såg allmänt rörig ut. Gör om och gör rätt! Enda anledningen till att han inte får ett lägre betyg är då detta är ämnat för en person lite längre fram i plan.
Daley Blind 5
När hans kompanjon hade en mardrömsafton fanns Blind ej där och täckte upp utan visade återigen varför han inte är en regelrätt mittback.
Matteo Darmian 5
Om frågan gällande Smalling var vad hände med formen från i höstas, undrar man här vad hände med Darmian från augusti? Spelar ofta i fel position vilket inte hjälper honom men för ofta som det dyker upp farligheter från hans kant.
Marouane Fellaini 4
Vill aldrig mer se honom i den röda, vita eller svarta tröjan. Att han överhuvudtaget startar på mittfältet är ej hans fel men varenda gång gör han sämre insatser än gången innan. Tappar boll, vinner ej närkamper och är inte alls så dominerande i luftrummet som han borde vara. I uppspelsfasen är han katastrofal då hans styrka ju som bekant inte sitter i fötterna. Avrundar här men som sagt, aldrig aldrig mer!
Morgan Schneiderlin 6
Relativt anonym under matchen men han tillsammans med mannen bredvid sig höll bland annat inte koll på Wijnaldums löpningar in i straffområdet.
Jesse Lingard 7
Utbytt ’65. Erbjuder något helt annat än vad Mata gör från samma position i sin snabbhet och vilja att gå i djupled. Missar tyvärr alldeles för bra chanser, så även i denna match.
Ander Herrera 7
Utbytt ’75. Kombinerade väl tillsammans med Martial och genomförde en fin match i rollen som ”tia”. Ofattbart att han blev utbytt istället för Fellaini.
Anthony Martial 7
Ett ständigt hot när han väl försöker ta sig an motståndarförsvaren. Tenderar att stundtals försvinna ur matcher men ännu en gång skapade han ett flertal bra lägen för sig själv och andra, bland annat gyllene läget för Lingard.
Wayne Rooney 8
Vågar man hoppas att detta är ett steg mot en period där Rooney spelar bra regelbundet? Är alldeles för pessimistisk för att konstatera detta men gårdagskvällens insats var riktigt bra. Två mål, assist, hårt arbete och ovanligt stabil i sitt passningsspel.
Memphis Depay 6
Inbytt ’65. Låg bakom 2-3 målet efter en av sina räder på kanten, likt inhoppet senast mot Sheffield United. Mer av detta, tack.
Juan Mata 6
Inbytt ’75. Var värd att starta på bänken efter en riktigt svag period, kom in i ett skede där United jagade segern och gjorde inte bort sig.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS