Motståndarkollen: Oavgjort, oavgjort och Leicester

Efter några sämre omgångar var Leicester City åter tillbaka som vinnare i Premier League. Inte bara vann Leicester, de fick också se sina konkurrenter om ligatiteln tappa poäng. Leicester är nu bara tre mål från förstaplatsen.

Leicester vann mot Tottenham, annars var det oavgjort för lagen vi bryr oss mest om. Liverpool spelade lika mot Arsenal, Manchester city spelade lika mot Everton och Chelsea kryssade.

West Ham klättrar

West Ham gick förbi Manchester United och är nu femma i tabellen. Detta efter en 3-1-seger i Bournemouth. Hemmalaget hade förvisso ledningen i 50 minuter efter att Harry Arter slagit till efter dryga kvarten. Under matchens sista fjärdedel vände West Ham dock genom Payet (ett mål och en assist) och Valencia (två mål).

West Ham är formstarka med fyra raka segrar efter en svit på fem oavgjorda matcher. Med Valencia och Payet tillbaka i spel och form efter skadefrånvaro kan de kanske hota om en Champions League-plats eller åtminstone en Europa League-plats.

Leicester vinnare igen

Leicester kom till White Hart Lane efter att ha blivit nollade i tre raka matcher. Det såg ut att bli ytterligare en nolla. Men i den 83:e matchminuten klev Robert Huth fram och gjorde matchens enda mål på Christian Fuchs hörna.

Embed from Getty Images

Tottenham dominerade matchen men Leicester kämpade förtjänstfullt. Oftast slutade det med att Kane, Alli, Eriksen eller Lamela sköt skott som Leicesterförsvaret blockerade.

En stor seger för Leicester som därmed gick upp på samma poäng som Arsenal. Fortfarande är det väl ingen som på allvar tror att de i slutändan ska hota om titeln. Champions League? Jag skulle tippa på att de bara behöver 20-25 poäng på de avslutande 17 matcherna.

Tungt däremot för Tottenham som nu är sju poäng bakom toppduon. Snarare blir det nog en säsongslång kamp för en Champions League-plats.

Kommande motståndare

Manchester United åker till Anfield på söndag, vilket jag förmodar att alla som läser det här redan vet. Liverpool laddade, som Manchester United, med att spela 3-3, vilket torde betyda att de båda lagen redan har förbrukat sina mål för den här veckan. För när vi klagar på att United är värdelösa på att göra mål ska vi komma ihåg att Liverpool faktiskt gör färre mål än United.

Nu var Liverpools uppladdning inte riktigt som Uniteds ändå. Dels hade de ju betydligt tuffare motstånd i form av ligaledande Arsenal, om än på hemmaplan, och dels var det Liverpool som fick jubla efter matchens sista kvittering.

Det var en mycket underhållande match där Liverpool var väldigt bra i första halvlek. Hemmalaget tog också ledningen genom Firmino. I Liverpoolpressen stack Arsenal upp och kvitterade genom Ramsey. Firmino hade dock ett mål till i kroppen och gav Liverpool ledningen på nytt i den 19:e matchminuten. Det höll dock bara i sex minuter, då Giroud slog till på Ramseys hörna.

Sedan tog målfesten paus en stund. Det dröjde tills den andra halvleken innan det blev mål igen. Då var det än en gång Giroud som slog till, då han tog emot och sköt mål efter en femöresvändning.

Embed from Getty Images

Men Liverpool hittade en kvittering i den sista ordinarie minuten då Allen slog till med ett långskott.

Oavgjort och två besvikna lag. Arsenal missade chansen att rycka i toppen medan Liverpool missade chansen att på allvar blanda sig i kampen om fjärdeplatsen, det skiljer fem lag och fem poäng.

Några korta

 • Aston Villa fick äntligen vinna en fotbollsmatch då Crystal Palace besegrades med 1-0. Känns mest som att Palace sumpade chansen att haka på i kampen om Champions League-platserna. De har nu fem poäng till fjärdeplatsen.
 • Vi gratulerar Norwichs Gary O’Neil som redan i januari har avgjort kampen om säsongens mest korkade utvisning. Ni minns Smallings utvisning mot Manchester city? Ingenting i jämförelse. Afellay ska täcka ut bollen till inkast på mittplan. Då kommer O’Neil i full galopp och kastar sig in med en tvåfotstackling. Solklart rött kort och med en man mindre är Norwich förstås chanslösa mot Stoke.

Embed from Getty Images

 • Chelsea ledde två gånger mot West Brom men West Brom kvitterade två gånger.
 • I bottenstriden var det en mycket viktig match då Sunderland gästade Swansea. Det blev en match som domaren dominerade. Det började med att gav Sunderland ledningen med ett offsidemål. Sedan kvitterade Swansea på en feldömd straff. Domaren – Graham Scott, som gjorde sin blott fjärde Premier League-match – var dock inte nöjd där: i slutet på första halvlek blev Kyle Naughton en felaktigt utvisad. Tack och godnatt för Swansea. Sunderland sprang ifrån till en 4-2-seger. På nåt märkligt sätt kommer nog Sunderland klara sig kvar ändå. Swansea är på allvar inblandade i bottenstriden, de är nu bara en poäng före Sunderland och Newcastle under strecket.
 • Det var trafikkaos i Manchester så läktarna på City of Manchester Stadium var halvtomma. De som missade matchen missade inte mycket då Manchester city spelade 0-0 mot Everton. Ett fullt normalt resultat med tanke på att city har gjort flest mål i ligan och Everton inför matchen hade gjort tredje flest.

Embed from Getty Images

Annorstädes

 • Gary Neville jagar fortfarande sin första ligaseger med Valencia. I helgen blev det förlust borta mot Real Sociedad. För en vecka sedan ordnade han emellertid åtminstone sin första seger mot en La Liga-konkurrent då Granada kördes över med 4-0 i cupen.
 • Guardian rapporterar att förre Unitedkaptenen Nemanja Vidic kommer att lämna Inter. Vidic har varit skadad hela säsongen och sägs vara överens med Inter om att bryta kontraktet, som annars går ut i sommar.

Omgångens resultat

 • Aston Villa – Crystal Palace 1-0
 • Bournemouth – West Ham 1-3
 • Newcastle – Manchester United 3-3
 • Swansea – Sunderland 2-4
 • Manchester city – Everton 0-0
 • Stoke – Norwich 3-1
 • Southampton – Watford 2-0
 • Chelsea – West Brom 2-2
 • Liverpool – Arsenal 3-3
 • Tottenham – Leicester 0-1

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS