Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: 26 år utan titel händer inte igen

När Manchester United vann ligan 1993 var det klubbens första titel på 26 år. Då var det ingen som trodde att klubben 16 år senare skulle tangera Liverpools rekord på 18 ligatitlar. Framför allt var det ingen som trodde att Liverpool fortfarande 2016 skulle stå på 18 ligatitlar, sedan de vann titeln 1990 har de som bäst slutat tvåa i ligan.

United går nu mot tredje året i rad utan ligatitel. Louis van Gaal tror dock inte att det är någon risk att det blir väntan på nästa titel blir ett kvartssekel lång.

Jag är en del av övergångsperioden så jag kan inte föreställa mig att det ska hända Manchester United,” sa Van Gaal.

Men som du säger, när det händer Liverpool kan det också hända Manchester United. Men jag kan inte föreställa mig det, då vi är i position och vi går i rätt riktning. Kanske kommer det ta längre tid men jag kan inte föreställa mig att det ska vara samma för Manchester United. Det är för stort, för välorganiserat och vi förbättrar oss varje år.

Van Gaal kan glädjas åt att Wayne Rooney har hittat målet efter nyår och utmanar nu anfallaren att äntligen göra mål borta mot Liverpool: ”Det gör det lättare för mig när han gör mål för jag har satsat alla mina pengar på Wayne som anfallare. Men förra året kommer jag ihåg att Wayne aldrig hade gjort mål borta mot Liverpool på tio år. Så han måste bryta den sviten, då är jag väldigt nöjd.

Den holländska managern menar att prestationen ska bedömas efter säsongen: ”Du måste vara topp tre i slutet på säsongen, inte nu. Det är bättre att vara etta, det håller jag med om. Men vi är fortfarande, under de två åren jag har varit här, i en övergångsperiod och det är också anledningen.

Men jag måste säga att du måste slåss om förstaplatsen. Nu slåss vi inte om förstaplatsen. […] Givetvis kan du säga att vi har underpresterat. För Manchester United måste vara topp tre i Premier League. Och detsamma gäller Liverpool, tycker jag.

På andra sidan motorvägen fortsätter Jurgen Klopp prata om Sir Alex Ferguson.

Vi pratade. Vi pratade inte mycket, men för mig var det mycket. Det var en stor ära, hela samtalet, för att vara ärlig. Det fanns en tid [då United var intresserade] men jag kunde inte lämna Dortmund. Det är det. Du är i april och du är i mitten av planeringen för nästa säsong […] sen är du inte där längre? Det fungerar inte, inte i mitt liv i alla fall.

Jag hörde inte om ett riktigt erbjudande. Om det var ett kunde jag inte ha gjort det. Jag var först tvungen att avsluta jobbet med Dortmund och sedan tänka på andra saker. Kanske är det inte så smart, men det är mitt sätt. Givetvis var jag lojal till Dortmund, det var samma i Mainz.

Visst låter det som han säger att det var korkat att välja en väg som slutar i Liverpool?


Citat: Guardian, 2