Motståndarkollen: Varken Arsenal eller Leicester tog chansen

Efter segern mot Liverpool är Manchester United tillbaka som femma i ligan. Tottenham på den sista Champions League-platsen är två poäng före och United är sju poäng efter Arsenal som fortsatt toppar ligan.

Både Arsenal och Leicester tappade poäng den här omgången och trean Manchester city är bara en poäng bakom toppduon.

Historien upprepar sig för Everton

Det var gångbart med 3-3 den här veckan. Efter att United spelade 3-3 i Newcastle följde Liverpool upp med samma resultat hemma mot Arsenal och i lördags fick vi en ny 3-3-match mellan Chelsea och Everton. Det är också ett gångbart resultat för Everton som också spelade 3-3 i Bournemouth tidigare den här säsongen.

Den gången ledde Everton med 2-0 bara för att se Bournemouth gå ikapp till lika. Everton återtog sedan ledningen mycket sent och spelarna firade med supportrarna. Bournemouth kvitterade dock i den åttonde tilläggsminuten.

Den här gången ledde Everton med 2-0 bara för att se Chelsea gå ikapp till lika. Everton återtog sedan ledningen sent och spelarna firade med supportrarna. Chelsea kvitterade dock i den åttonde tilläggsminuten.

Embed from Getty Images

Bittert för Everton, som inte blev gladare då Terrys kvitteringsmål föregicks av en solklar offside och kom 53 sekunder efter att de sju aviserade tilläggsminuterna löpt ut. Managern Roberto Martinez var inte alls glad efteråt.

Everton är bra på att spela lika, vilket är en rätt dålig egenskap. Det är bara Leicester, Tottenham och Arsenal som har färre förluster än Everton. Ändå ligger Everton på den nedre halvan i tabellen. Liverpoollagets elva oavgjorda är minst två fler än alla motståndare.

Dyrbara straffmissar för Leicester

Leicester hade chansen att ta över serieledningen men de fick nöja sig med 1-1 borta mot Aston Villa. Det såg annars ut att bli en enkel seger för Leicester då man fick straff i ledning 1-0 efter en halvtimme. Mahrez bommade dock och i andra halvlek var Aston Villa det bättre laget och kunde välförtjänt kvittera.

Villa hade näppeligen kommit tillbaka från tvåmålsunderläge och Mahrez har nu två dyrbara straffmissar den senaste månaden. Förutom mot Villa missade han även i 0-0-matchen mot Bournemouth. Allt annat lika så hade Leicester haft en fyrapoängsledning i ligan om Mahrez hade satt de straffarna.

Kommande motståndare

På lördag har United hemmamatch mot Southampton. De har nu två raka segrar efter en mycket tung period med bara en seger och åtta förluster på tio matcher. I onsdags vann man med 2-0 hemma mot Watford och i helgen blev det en imponerande 3-0-seger hemma mot West Brom.

Inför matchen mot West Brom annonserade man värvningen av Charlie Austin från QPR. Det är dock inte självklart att Austin, som har nio mål i Championship den här säsongen, debuterar mot United. På grund av en skada har han inte spelat sedan mitten på december.

Då blir det förmodligen Shane Long på topp. Southampton rapporteras ha nobbat ett bud från Liverpool på anfallaren. Däremot ska Southampton vara beredda att sälja Graziano Pelle, som ändå inte har gjort mål sedan den 1 november.

Mot West Brom blev det en bekväm seger. James Ward-Prowse slog till två gånger i första halvlek (andra målet på straff) och dubblade därmed karriärens målskörd. I andra halvlek fastställde Tadic slutresultatet.

Embed from Getty Images

West Brom tvingades dessutom se sin lagkapten Darren Fletcher gå ut med en knäskada. Det finns dock hopp om att han ska kunna vara tillbaka i spel redan till derbyt mot Aston Villa på lördag.

Det är några veckor kvar tills Europaspelet drar igång igen. Matchen mot Midtjylland blev potentiellt enklare då danskarna har sålt sin försvarare Erik Sviatchenko till Celtic.

Några korta

 • Arsenal brukar inte vinna i Stoke och gjorde det inte den här gången heller. Arsenal var ändå rätt belåtna efter 0-0 då poängen gav serieledning. Det var en match där målvakterna Butland och Cech var bäst på planen.
 • Manchester city har kontakt med Arsenal och Leicester efter en enkel seger hemma mot Crystal Palace.
 • Tottenham vann med 4-1 mot Sunderland trots underläge. Sunderland glömde koncentrera sig efter ledningsmålet och Eriksen kunde kvittera nästan omedelbart. När Dembele sedan gav Spurs ledningen efter en timme gav Sunderland upp.
 • Newcastle följde upp 3-3 mot United med en seger hemma mot West Ham. Newcastle gick upp till 2-0 första kvarten och West Ham kom inte närmare än en reducering. Därmed kunde United passera West Ham i tabellen.
 • Swansea har gjort klart med Francesco Guidolin som ny huvudtränare. Guidolin kommer jobba bredvid den tillfälliga managern Alan Curtis men får sista ordet gällande laguttagningar.
 • Guidolin satt på läktaren när Swansea ikväll vann med 1-0 mot Watford. Därmed tar han över ett lag som ligger över strecket. Det går tyngre för Watford, som nu har fyra raka förluster i ligan. Stoppar de inte raset blir det raskt en nedflyttningsstrid.

Annorstädes

 • Gary Neville väntar fortfarande på första segern i La Liga. 2-2 hemma mot Rayo Vallecano imponerar inte. Det är visst inte så värst enkelt att vara manager.
 • Zinedine Zidane har fått en roligare start på tränarkarriären. 5-0 mot Deportivo La Coruna i debuten och 5-1 mot Sporting Gijon (5-0 efter en halvlek) i andra matchen. Men Real har en del problem ändå. I veckan fick de ju transferförbud och att Zidane assisteras av David Bettoni bryter mot reglerna i La Liga, då Bettoni saknar den nödvändiga licensen. Reals försvar är att Bettoni inte är assisterande tränare utan bara assisterar tränaren (BBC).

Omgångens resultat

 • Tottenham – Sunderland 4-1
 • Manchester city – Crystal Palace 4-0
 • Chelsea – Everton 3-3
 • Bournemouth – Norwich 3-0
 • Southampton – West Brom 3-0
 • Newcastle – West Ham 2-1
 • Aston Villa – Leicester 1-1
 • Liverpool – Manchester United 0-1
 • Stoke – Arsenal 0-0
 • Swansea – Watford 1-0

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS