Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Young långtidsskadad

Louis van Gaal har idag pratat med media inför morgondagens match mot Southampton. Det mest notabla som kom fram var att Manchester Uniteds manager bekräftade att Ashley Young är långtidsskadad. Även Jones och Schweinsteiger är otillgängliga inför morgondagens match.

  • Om Young: ”Ashley Young har en allvarlig ljumskskada. Den ska opereras. Så han är borta en lång tid. Det är otroligt, men vi har inte tur med det.
  • Om skadeläget: ”Jones och Schweinsteiger kan inte komma tillbaka den här helgen. Du kan räkna det och vi har sju skador.” Förutom Jones, Schweinsteiger och Young är Rojo, Shaw och Valencia långtidsskadade. Den sjunde skadan torde vara Carrick men han nämndes inte.
  • Om Januzaj:Jag tror att han är tillgänglig. Han har gjort sitt arbete på träningarna och han har spelat en match, vilket såklart inte är mycket. Han behöver spela fler matcher men han är tillgänglig.
  • Om Borthwick-Jackson: ”Han är mer eller mindre en väldigt bra spelare för sin ålder. Han har redan visat att han kan hantera pressen. Men med unga spelarna är frågan alltid om de kontinuerligt kan prestera. En match eller ett inhopp är alltid bra men kontinuiteten är alltid frågetecknet.
  • Om pressen:Det är inte intressant. Det är för spelarna. Spelarna spelar matcherna och har motståndet i matcherna. Pressen är lite borta men den återkommer om vi förlorar mot Southampton. Det är alltid samma press för Man United. Vi måste vinna, våra fans förväntar sig att vi ska vinna, framför allt hemma.
  • Om media:Pressen behöver inte hjälpa mig med mina beslut. Först sparkade de mig, nu påverkar de min framtid. Jag tycker inte att jag behöver svara på den frågan.
  • Om Rooney:När Rooney har gjort mål har vi vunnit våra matcher. Eller åtminstone fick vi oavgjort mot Newcastle borta. Han är viktig, inte bara som spelare utan också som kapten. Jag är nöjd med honom.
  • Om spelaransvar:Det är inte bara Rooney som gör det, det är flera spelare som gör det. Spelarna tar sitt eget ansvar, inte bara managern. Det är viktigt att spelarna tar ansvar för resultaten och har hängivenhet till resultaten.
  • Om relationen till spelarna:Jag har ett förhållande till spelarna, det är det viktigaste. Det som händer i media är en annan värld. Jag är ledsen att säga, men allt som media säger är inte sant.
  • Om ytterbackar och silly season:När du ser vår otur den här säsongen med alla mina ytterbackar. Ytterbackarna jag har startat med är Shaw, Valencia, Rojo, Darmian och ibland Young. Nu är de skadade, bara Darmian är tillbaka. Borthwick-Jackson och Varela gör det fantastiskt. Att varje vecka prestera är svårt för ungdomar. Det är därför vi måste titta efter ersättare under transferfönstret. Vi behöver en viss nivå men klubbarna vill inte sälja.

Tolkat via livestream. Skadeläget, Januzaj och Borthwick-Jackson via Manutd.com.