Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Förre Unitedspelaren: Ferguson en del i framgången

Många har berömt Claudio Ranieri för Leicesters framgångar den här säsongen. Nu nämns även Unitedlegendaren Sir Alex Ferguson som en del i det hela.
– Det finns några stycken av oss som har har Fergusons vinnarmentalitet med oss, säger forne United-spelaren Danny Simpson till The Guardian

Ingen har väl undgått succélaget Leicesters framgångssaga den här säsongen?
Laget som var uträknat men med hjälp av dåvarande tränaren Nigel Pearson reste sig på nio i slutet av säsongen och till slut tog en behaglig 14:e plats.
Som i år tagit ett, två och till och med tre steg framåt och numera, under nye tränaren Claudio Ranieri, parkerar på en 2:a plats.

Den uträknade italienaren Ranieri hyllas i år till skyarna men nu omnämns även Alex Ferguson som en succéfaktor.

Det är den tidigare United och Newcastle-spelaren Danny Simpson som tror att spelare som han, Danny Drinkwater (också spelat i Manchester United) och Unitedlegendaren Peter Schmeichels son Kasper, tagit med sig den vinnarmentalitet som Ferguson byggde upp under sin tid i United.

Det är framförallt Kasper Schmeichel och Drinkwater som varit framträdande för Leicester i år.

– Det finns några stycken av oss som har har Fergusons vinnarmentalitet med oss, Danny (Drinkwater) har visat upp den mentaliteten och har varit en av våra nyckelspelare, Kasper är likadan, skrikandes på oss och vill alltid hålla nollan, säger Danny Simpson.

Det finns otaliga exempel på spelare som inte riktigt platsat i United men som spelare får viktiga roller i andra lag i Premier League.
I år har Darren Fletcher och Jonny Evans visat bra form i West Bromwich, Robbie Brady har varit en poängspelare för Hull, Tom Cleverley har hittat formen i Everton osv osv.

Kanske är bristen på gamla Ferguson-spelare en av anledningarna till att vinnarmentaliteten i United försvunnit en aning. De framträdande spelare som finns kvar är ganska få. Men de två som kanske varit mest framträdande i år, David De Gea och Chris Smalling, är Ferguson-produkter.

Fergusonmentaliteten har spridit sig över ligan och hjälpt flera lag men där den behövs mest där saknas den.