Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: Det var en usel match

Manchester United förlorade med 1-0 mot Southampton efter en genomusel insats. Louis van Gaal var besviken när han pratade med teve efter matchen.

  • Om matchen:Jag hade redan rädslan, för de kunde bara göra mål på fasta situationer tycker jag. För de har inte skapat några andra chanser. Vårt försvar på fasta situationer var svagare för jag bytte Fellaini, jag var tvungen att byta Darmian. Varje byte var en försvagning defensivt på fasta situationer. Men jag ville vinna den här matchen också. Det är därför jag bytte Borthwick-Jackson mot Januzaj. Han kunde ha gjort mål också. Det är risken du tar. Det var en usel match. Vi skapade inte så mycket och vår motståndare skapade inte så mycket. Det var mer en 0-0-match. Men i slutändan har vi förlorat.
  • Om offensiven:Det är en besvikelse men det handlar också om hur motståndaren organiserar sig.
  • Om buropen under och efter matchen:De har rätt, jag kan inte förneka det. Jag har också sett matchen. Men i medgång och motgång måste man hålla samman.
  • Om Darmian: ”Vi måste vänta och se, han är på sjukhus. Det var inte trevligt att se för spelarna. För efter skadan spelade vi mycket sämre. Det hade en påverkan på matchen. Vi måste vänta och se.” I en annan intervju sa Van Gaal att Darmian spottade blod.