Motståndarkollen: Leicester tillbaka i topp

Manchester United behåller femteplatsen i ligan trots förlusten mot Southampton. Avståndet till Champions League och till förstaplatsen i ligan ökar dock samtidigt som West Ham och Liverpool hotar bakifrån.

I toppen på tabellen är Leicester tillbaka som serieledare medan Manchester city gick förbi Arsenal trots poängtapp.

Galen match i Norwich

Man kan ifrågasätta kvaliteten men underhållningsvärdet var stort när Norwich tog emot Liverpool i en match som till slut vanns av de onda.

Det började programenligt med ett ledningsmål för Liverpool. Norwich vände dock till 2-1 före paus. I inledningen på andra halvlek såg avgörandet ut att komma då Norwich gick ifrån till 3-1 på straff efter mycket korkat försvarsspel av Moreno.

Minuten senare reducerade dock Henderson och kvitteringsmålet från Firmino kom åtta minuter senare. Med kvarten kvar sköt Milner 4-3 till Liverpool och det såg ut som att matchen var avgjord.

Liverpool kontrollerade spelet och trots fem minuters tilläggstid kändes Norwich helt ofarliga. Då sköt Bassong 4-4 med ett långskott och vilt jubel i hemmalägret.

Matchen var dock inte över och i den femte tilläggsminuten hittade Liverpool segermålet genom Lallana.

Embed from Getty Images

Trots två mål på tilläggstid med långa målfiranden tyckte inte domaren att det fanns anledning att lägga till mer än de fem aviserade minuterna. Norwich är nu på allvar indragna i bottenstriden och fortsätter de att försvara sig som igår blir det Championship nästa säsong.

Leicester i topp, Tottenham hotar

Leicester hade en förmodat tuff hemmamatch mot Stoke. Vardy hade inte gjort mål på en evighet och Mahrez hade sumpat poäng med två straffmissar. På förhand kändes det som att matchen mot Stoke en gång för alla skulle radera alla titelchanser för Leicester.

Fram klev en före detta Manchester United-spelare. Danny Drinkwater sköt sitt första mål för säsongen i slutet på första halvlek. Han lade sedan upp för Vardy till 2-0. I slutskedet gjorde Ulloa 3-0 framspelad av Mahrez. Stort jubel för Leicester som nu leder ligan med tre poäng. Leicester har också tio poäng ner till United. Det ska väldigt mycket till om inte Leicester ska ta en av Champions League-platserna.

Embed from Getty Images

Tottenham fortsätter att hota topplagen. För andra veckan i rad vann man trots underläge. Den här gången i en förmodat tuff bortamatch mot Crystal Palace, som förvisso är oerhört formsvaga.

Palace tog ledningen efter ett självmål men Tottenham kunde kvittera genom Kane efter en dryg timme. Tiden började dock rinna ut och Tottenham behövde en hjälte.

Dele Alli var på hjältehumör. I den 84:e matchminuten slog han till med vad som mycket väl kan vara säsongens mål. Allra helst då man beaktar målets betydelse.

Alli passade sedan på att spela fram Chadli till 3-1 på tilläggstid. Tottenham är fem poäng efter Leicester men det är bara två poäng upp till city och Arsenal. Titelkandidat? Varför inte?

Då är det tyngre för Palace som nu har fyra förluster och sex i rad utan seger i ligan.

Arsenal och city vägrar vinna

Aguero sköt mål nio minuter från början och nio minuter från slutet men det räckte bara till en poäng för Manchester city då Enner Valencia gav West Ham ledningen två gånger. Båda lagen lär ha varit missnöjda med poängtappet. Manchester city missade chansen att flåsa Leicester i nacken medan West Ham missade chansen att gå förbi Manchester United.

Arsenal spelade som vanligt för att behålla eller ta över serieledningen. Tyvärr stod Chelsea för motståndet och Arsenal har alltid svårt för Chelsea. Det var förvisso Arsenal som började bäst men efter 18 minuter blev Diego Costa fri. Mertesacker tyckte att det var en bra idé att fälla honom och så var Arsenal en man mindre resten av matchen. Fem minuter senare sköt Costa 1-0 till Chelsea och sedan försvarade sig Chelsea förtjänstfullt.

Några korta

 • Swansea vann med 2-1 borta mot Everton och har nu andrum i bottenstriden. Everton har anledning att klaga på domaren då Swanseas segermål föregicks av en handboll och Everton borde nog också ha fått en straff. Men Everton får, som så ofta, också skylla sig själva. Swanseas 1-0-mål var en gåva av försvarare och målvakt och Coleman hade två gyllene möjligheter att kvittera i slutskedet.
 • Bournemouth gjorde som vanligt mål första kvarten men fick nöja sig med 1-1 borta mot Sunderland. Bournemouth är nog ändå mest nöjda då de har fyra poäng till Newcastle under strecket och sex poäng till Sunderland.
 • Det enda jag tänker nämna om Birminghamderbyt (låt oss kalla det för Birminghamderby även om West Bromwich väl formellt är en egen stad i West Midlands) är att Darren Fletcher kom till spel trots skadan förra veckan.

Annorstädes

 • Gary Neville ser ut att få vänta på sin första seger i La Liga. Hans Valencia ligger under borta mot Deportivo La Coruña i slutet på första halvlek.

Omgångens resultat

 • Norwich – Liverpool 4-5
 • West Brom – Aston Villa 0-0
 • Sunderland – Bournemouth 1-1
 • Watford – Newcastle 2-1
 • Manchester United – Southampton 0-1
 • Leicester – Stoke 3-0
 • Crystal Palace – Tottenham 1-3
 • West Ham – Manchester city 2-2
 • Everton – Swansea 1-2
 • Arsenal – Chelsea 0-1

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS