Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Valdes till Standard Liège på lån; Johnstone tillbaka i United

Så är det till slut klart att Victor Valdes lämnar Manchester United. Den spanska målvakten går till belgiska Standard Liège på lån under resten av säsongen. Samtidigt står det klart att Sam Johnstone återvänder till United efter en kort sejour i Preston North End.

Victor Valdes, som skrev på som fri agent för ett drygt år sedan, fick bara göra två matcher för Manchester United. Han var inhoppare hemma mot Arsenal förra året och spelade sedan från start i säsongsavslutningen mot Hull. Den här säsongen har Valdes varit utfryst i United och tvingats träna på egen hand.

Då Valdes kontrakt löper ut efter den här säsongen (det finns förvisso ett optionsår men det kan förutsättas att varken United eller Valdes är intresserade av det) innebär det med största sannolikhet att han har gjort sitt i Manchester United.

På den officiella hemsidan skriver United att avtalet gäller under förutsättning att vissa formaliteter kompletteras. Standard skriver på sin hemsida att det är den obligatoriska läkarundersökningen som kvarstår.

Johnstone tillbaka i United, Lindegaard till Preston

När vi ändå är inne och snurrar på målvaktskarusellen noterar vi att den förre Unitedmålvakten Anders Lindegaard går till Preston North End på lån till slutet på säsongen.

Att Lindegaard går till Preston beror på att Manchester United återkallar Sam Johnstone från Preston. Johnstone gick till Preston på ett månadslångt lån och gårdagens match mot Brentford blev hans sista i Preston (för den här gången i alla fall). (Johnstones lån gällde hela januari men Preston har inga fler matcher i januari.)

I Preston kommer Lindegaard äntligen att få spela fotboll igen: ”De senaste åren har varit en lång torr ökenvandring,” säger dansken. ”Jag behöver komma tillbaka till att spela och känslan av glädje och njutning det för med sig. Jag har saknat det så jag ser verkligen fram emot det här.