Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagens Van Gaal-uppdatering med lite Giggs

Jamie Jackson på Guardian står fast vid sin rapport om att Louis van Gaal erbjöd sig att avgå efter förlusten mot Southampton. Att de andra tidningarna rapporterar att Manchester United har förnekat detta struntar han helt enkelt i. Jackson menar att det var tredje gången som Van Gaal erbjöd sig att avgå, de två tidigare gångerna ska ha varit under julperioden. Van Gaals framtid ska dock fortfarande vara oviss och hans position ska övervägas match för match. Ed Woodward ska emellertid föredra att byta manager under sommaren.

Manchester Evening News menar Stuart Mathieson att Van Gaal ska vara fast besluten att betala tillbaka den tillit som Woodward och Glazers har visat honom. Van Gaal ska vilja kämpa för att inte svika Woodward.

Daily Post skriver Andy Mitten om Ryan Giggs ovissa framtid. Det får förmodas att det någonstans fanns en plan att Giggs skulle ta över efter Van Gaal men ju sämre det går för Van Gaal desto mindre attraktiv blir den planen. Giggs ska ha tackat nej till erbjudanden från andra klubbar men lär knappast vara intresserad av att fortsätta som assisterande manager under en annan manager.

Mittens avslutning sammanfattar situationen just nu: ”Det är så mycket osäkerhet runt Manchester United för tillfället att ingen, inte ens Giggs, vet vad som kommer att hända härnäst.

Samtidigt skriver John Cross och David McDonnell på Mirror att ledningen i United ska vara orolig att mista Giggs ifall någon annan än Giggs får jobbet efter Van Gaal.