Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Förlorar vi kanske jag får sparken

Louis van Gaal har precis genomfört sin presskonferens inför morgondagens FA-cupmatch borta mot Derby County. Här följer huvudpunkterna.

  • Om Carrick: Michael Carrick är spelklar men är inte redo för 90 minuter. “Det är väldigt bra att han kommer tillbaka.
  • Om Darmian: Matteo Darmians skada är inte allvarlig, “det är väldigt positivt faktiskt“, men han är inte tillgänglig mot Derby.
  • Om Jones och Schweinsteiger: Van Gaal kunde inte ge någon tydlig information om Phil Jones och Bastian Schweinsteiger, som båda sades vara aktuella för spel redan mot Liverpool: “Jag kan inte säga [om de är nära]. Varje gång jag pratar om skador är det alltid svårt för skador utvecklar sig och ni får vänta och se.
  • Om FA-cupens betydelse:Det har inget med Premier League att göra. Vi vill vinna FA-cupen, som alla klubbar i England. Den är väldigt populär, alla hade ambitionen. Det är viktigt, det är en annan titel.
  • Om sitt humör:Det är alltid så, när du förlorar en match och särskilt i sista minuten. Då är du urless. […] Det är din uppgift som spelare och manager att stå  upp igen och vara professionell.
  • Om styrelsens stöd:Det är fantastiskt givetvis. Men det sätter dig under stor press.” Ibland är det lättare när styrelsen inte är på din sida, tycker Van Gaal. “När du kan slåss har du större motivation. Jag slåss alltid.
  • Erbjöd han sig att avgå?Jag tror att jag aldrig har nämnt det. Jag tror att ni gör era egna historier. Och sedan måste jag svara på era historier. Jag gör inte det, för jag tycker att det är hemskt och förskräckligt. […] Jag är väldigt orolig att folk tror på det ni skriver. […] Ni kan skriva vad ni vill. Det är tredje gången redan som jag har blivit sparkad men jag sitter fortfarande här. Det finns vissa jag gillar för de ställer frågorna på ett respektfullt sätt.
  • FA-cupen som vändning? “Givetvis, men det är också om du förlorar ännu värre. Nu kan jag inte förlora mer för då är jag utdömd för fjärde gången att jag har blivit sparkad och då kanske ni har skrivit sanningen för ibland händer det.
  • Måste vinna:I FA-cupen måste du vinna. Förlorar du är du ute.

Tolkat via livestream. Skadeläget via Manutd.com. Mindre justeringar i efterhand.