Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nemanja Vidic slutar spela

Den förre Manchester United-kaptenen Nemanja Vidic har idag meddelat att han avslutar spelarkarriären. Vidic har varit skadad den här säsongen och hans sista match blev Inters förlust hemma mot Juventus i maj förra året. Passande såg han till att bli varnad i den matchen.

https://twitter.com/ManUtd/status/693041251487240192/photo/1

Vidic skrev på för Manchester United i januari 2006. Mindre än två månader senare vann han sin första titel som Unitedspelare då United vann ligacupen. Prisskåpet skulle han fylla på i stadig takt under tiden i klubben. När han lämnade 2014 hade han vunnit fem Premier League-titlar, Champions League en gång, VM för klubblag en gång och ligacupen tre gånger. Han spelade 300 matcher för United och gjorde 21 mål.

Vidic utgjorde tillsammans med Rio Ferdinand vad som troligen är Uniteds främsta mittbackspar någonsin. När Gary Neville slutade spela var det Vidic som tog över kaptensbindeln. När Vidic nu lägger skorna på hyllan gör han anspråk på att vara den bästa försvararen i Manchester Uniteds historia.

I ett uttalande på Uniteds hemsida säger Vidic följande:

Tiden har kommit för mig att lägga mina skor på hyllan. Skadorna jag har haft de senaste åren har tagit ut sin rätt.

Jag skulle vilja tacka alla spelare jag har spelat med, alla managers och ledare jag har jobbat med och säga ett stort tack till fansen för deras stöd under åren.

Vi önskar honom all lycka i framtiden, vad än han nu må företa sig!

Nemanja, wo-oh,
Nemanja, wo-oh,
He comes from Serbia,
He’ll fucking murder ya!