Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Stoke


Idag svävar vi fram av eufori tack vare gårdagens insats. En stabil insats där United forsade fram och gjorde tre mycket fina mål, samtidigt var försvaret oerhört solitt. Nu gäller det att bygga vidare på denna insats och kunna fortsätta producera på detta sätt. Alla spelare drog sitt strå till stacken och förtjänar fina betyg efter en match som denna.

Betygskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
7

Behövde inte svettas allt för mycket den här kvällen. Stoke skapade inga större farligheter och enda avvärjandet från spanjoren som dyker upp i huvudet är när han slängde sig och tog bollen när Bojan Krkic var igenom i första halvleken.

Matteo Darmian
8

Äntligen var den Matteo Darmian som vi såg tidigt i höstas tillbaks. Stängde ner sin kant fullständigt när han avväpnade Marko Arnautovic gång på gång. Var dessutom delaktig offensivt och borde fått en assist på sitt konto när Juan Mata nickade utanför i första halvlek.

Chris Smalling
7

Frågan är om det var Smalling som var briljant i sitt försvarsspel eller om det var Peter Crouch som var oduglig. Sätter betyget någonstans där mittemellan. Smalling var felfri defensivt där han reducerade anfall efter anfall. Med boll är han däremot ohyggligt osäker och svag emellanåt.

Daley Blind
7

Holländaren har åter ryckt upp sig försvarsmässigt, i denna match anpassade han sig mer och lät Smalling plocka duellerna medan han snappade upp ytorna bakom. Precis som han ska agera bredvid en fysisk mittback som Smalling. Kul att se att samspelet herrarna emellan återigen fungerade.

Cameron Borthwick-Jackson
8

Var på förhand orolig för att ynglingen skulle ställas mot Xherdan Shaqiri och hans skicklighet, istället blev det Jonathan Walters och en mer fysisk ytter. Det löste CBJ föredömligt. Var dessutom ett vapen offensivt med sina fina inspel och noterades för ett delikat assist till Lingards 1-0-mål.

Marouane Fellaini
6,5

Utbytt ’80. Går inte kritisera Fellainis insats, belgaren gjorde det han skulle. Vann dueller på fasta situationer defensivt och vann faktiskt dueller i spelet med utan att spela fult. Var vid något omställningsläge han fick bollen och tog 4-5 touch istället för att snabbt spela vidare bollen, annars spelade han mer efter sin förmåga denna gång. Då är han faktiskt en habil spelare.

Michael Carrick
8

Michael Carrick är en spelare som blommar under våren år efter år. Gör han även så i år? Jösses vad hans mästerliga passningsspel saknats. Med Carrick på planen finns det en spelare som slår de öppnande passningarna som ger våra offensiva pjäser möjlighet att göra det de är bäst på. Kul att se.

Jesse Lingard
7

Bidrog på sitt sätt till den fina segern. Var löpvillig vilket skapade mer ytor för Juan Mata att briljera på. I själva spelet fortsätter han vara upp och ner, där hans bollbehandling emellanåt inte håller särskilt hög klass. Var däremot på rätt plats vid rätt tillfälle i första halvlek och nickade modigt in första målet i matchen. Är nyttig med sin spelstil.

Juan Mata
8,5

Utbytt ’88. En fenomenal insats av Juan Mata. Fick briljera i sin favoritroll som släpande anfallare strax bakom Wayne Rooney. Var överallt och involverad i allt. Tre ”hockeyassist” på sitt konto bevisar hur viktig han var i Uniteds anfallsspel. Får han fortsatt förtroende i nummer-10-rollen?

Anthony Martial
9

Utbytt ’79. Oj oj oj! Superlativen flödar kring guldpojkens insats och det är bara att instämma i hyllningskören. Var alldeles ostoppbar och jag har nog inte sett en spelare i United så fruktansvärt giftig sedan Cristianos tid i Manchester. Precis som med Ronaldo ville alla spelare ge bollen till fransmannen så fort som möjligt för de visste att det automatiskt skulle leda till en målchans. En sann guldklimp grävdes fram ur Monacos gruvor den 1 september 2015.

Wayne Rooney
8

Kaptenen är lite pånyttfödd. Han har hittat tillbaks till den fotbollsspelare vi innerst inne vet att han är. En spelare som lever på en enorm vilja och energi, en spelare som dunkar in skott från 25 meter tack vare hans överskott av frustration behöver ventileras. Glädjen till fotbollen är tillbaks och det avspeglar sig i hans spel.

Memphis Depay
N/A

Inbytt ’79. Vill så fruktansvärt mycket när han får chansen, vilket går att förstå. Särskilt med tanke på hans magra speltid den senaste tiden. Hoppas det lossar för holländaren snart eftersom att vi där besitter ett enormt sparkapital.

Ander Herrera
N/A

Inbytt ’80. Hur drabbas Herreras framtida speltid av Matas succé? Det återstår att se. Men visst besitter Herrera kvaliteterna för att även spela defensiv mittfältare?

Andreas Pereira
N/A

Inbytt ’88. Äntligen lite speltid. Med betoning på lite. Pereira besitter även han en enorm potential, men för att förlösa den måste han få speltid och självförtroende. De förutsättningarna har han inte alls just nu.