Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Hiddink: Det är en kamp mellan spelarna, inte managerna

Chelseas manager Guus Hiddink har idag hållit presskonferens inför söndagens möte mot Manchester United.

  • Skadeläget: Anfallarna Falcao och Remy är skadade. Pedro missade matchen mot Watford men förväntas vara tillgänglig på söndag. Inlånade Pato får fortsätta vänta på sin debut: ”Pato är i sin försäsong. […] Han kommer inte att vara med i de uppkommande matcherna för vi vill ha honom fit då vi inte vill riskera en skada i den här tuffa ligan.
  • Hiddink ville inte svara på om Hazard startar på söndag.
  • Om Van Gaal: Van Gaal och Hiddink är inte bästa vänner men Hiddink ville inte starta något ordkrig. ”Vi får inte övervärdera managerns roll och tränarnas. De förbereder matcherna och motståndarna och sättet vi gillar att spela. Det är allt. I slutändan är det spelarna som måste utföra det vi gör på träningarna och lagmötena. Vi får inte övervärdera kampen mellan managers, det är en kamp mellan spelarna.
  • Om matchen: ”Det här är en stormatch. Stora klubbar under åren, både Manchester United och vi själva gillar att slåss om titeln. De har underpresterat och vi börjar komma på rätt spår. Givetvis skulle jag vilja få några fler segrar istället för obesegrade oavgjorda matcher. Men laget är steg för steg mer stabilt och nu hoppas vi gå in i en vacker vårtid.

Louis van Gaals håller presskonferens 17.00 och vi återkommer givetvis med den.


Källa: Chelseafc.com