Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nya rykten om Mourinho

Enligt Miguel Delaney på ESPN FC ska Jose Mourinho vara allt mer övertygad om att han kommer att få jobbet som manager i Manchester United i sommar. Louis van Gaal förväntas lämna klubben i sommar.

Det är redan klart att Pep Guardiola tar över Manchester city i sommar och United ska inte vara beredda att satsa på ett osäkert kort efter Van Gaal, varför det ska vara högst osannolikt att Ryan Giggs får jobbet. Mourinho sägs sakta med säkert vinna över Uniteds styrelse och en viktig faktor är att Mourinhos agent Jorge Mendes har en mycket stark arbetsrelation till Uniteds vice verkställande ordförande Ed Woodward.

Det finns möjligen ytterligare ett alternativ. Glazers sägs uppskatta Mauricio Pochettinos arbete i Tottenham, särskilt att han gör framgångsrika resultat med små resurser. Det som talar emot Pochettino är att han fortfarande är oerfaren på den allra högsta nivån och möjligen ses han snarare som ett alternativ som nästnästa manager i United.

Ander Herrera pratar om Mourinho och Van Gaal, i en intervju med Marca (översatt av Teamtalk). Han säger att det skulle vara orättvist om Van Gaal fick sparken.

Synsättet är annorlunda än i Spanien. Här är det mer tålmodigt, men inte bara med Van Gaal. Med Mourinho tre poäng från nedflyttning kastade [Chelsea] inte ut honom. Wenger har varit nio år utan titlar och fortsätter i Arsenal. city går tre veckor utan en seger och ingen tvivlar på Pellegrini. Så backa Van Gaal, jag tycker det. Det skulle vara orättvist för arbetssättet i England är att ge förtroende.

Herrera tycker också att det är märkligt att Mourinhos spelstil ifrågasätts: ”Det är roligt det där. Du ser, [Mourinho] spelade i Chelsea med Cesc, Willian, Oscar, Hazard och Costa, bara Matic som en defensiv mittfältare. Är inte det attraktivt? Eller antalet mål som Madrid gjorde under honom. Hans Chelsea, med hur svårt det är, vann Premier League tidigt. Ja, jag har sett Chelsea spela bra.