Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Jones närmar sig comeback, Schweinsteiger fortfarande ute

Louis van Gaal höll på fredagen presskonferens inför söndagens Premier League-match mot Chelsea.

  • Skadeläget: ”Det är lite ljus i slutet på tunneln tycker jag. Jones kommer tillbaka, han tränade idag med a-laget, så det är bra. Rojo gör det bra, det är inte så att han kan träna med oss men han gör det bra. Shaw gör det bra och Valencia gör det bra så det är inte illa. Schweinsteiger är fortfarande ute.” Ingen uppdatering gällande Ashley Young (långtidsskadad) och Marouane Fellaini (som gick ut i tisdags med vad som får förmodas var en lindrig skada).
  • Positiv känsla? ”Ja, jag tycker det. Det är alltid bra när du vinner, framför allt efter en bra prestation och tre mål i en match. Stora segrar och också i tävlingen, det ska ge spelarna en boost. Man ser det också på träningarna.
  • Säsongen börjar nu? ”Vi behöver inte överdriva, tycker jag. Jag har känslan att om vi vinner mot Chelsea – och det är svårt, sedan Hiddink kom har de inte förlorat – så kommer vår liga börja igen. Michael Carrick har samma känsla. Tävlingen är inte över, inte för United och inte för de andra lagen.
  • Vinna ligan?Vi har känslan, för vi vinner två gånger i rad med sprakande fotboll, med mål och hållna nollor mot motståndare i fantastisk form. Stoke City spelade Liverpool av banan i [ligacupen] men förlorade på straffar. Bara Crystal Palace och Arsenal den här säsongen var bättre än Manchester United. Allting är möjligt.
  • Shaw är med i Europa League-truppen: Det är inte omöjligt att han kan spela, det ger honom något att sikta på.
  • Om Hiddink:Som den vänliga farbrorn.
  • Klickar det nu?Jag kan inte säga det än. Jag är mer kritisk än media. Jag är inte utanför ramarna när vi vinner på ett sätt jag gillar. Men jag är heller inte lika besviken när vi förlorar på ett sätt jag inte gillar. I vissa positioner är vi under nivån. Jag säger inte det för jag vill inte gömma mig bakom skadorna. Med sex spelare skadade på samma position måste du lösa problem som du inte kan lösa. Så var det i december. Nu kommer spelarna tillbaka och vi kan fortsätta. Kanske kommer ni ihåg att vi var etta i ligan, men efter fyra förluster i rad kan du inte säga det.” Van Gaal tror att den förlustsviten kan visa sig avgöra säsongen.
  • Om skadorna:Man kan inte förebygga kontaktskador. Vi har inga muskelskador [knackar i trä]. Har du inga ytterbackar är det svårt, för ytterbackarna är det väldigt viktigt.

Tolkat via livestream. Skadeläget via @Manutd.