Motståndarkollen: Leicester i stormsteg mot titeln

Leicester City fortsätter att vinna i Premier League och får nu ses som favoriter att vinna ligan den här säsongen. Bakom utmärker sig kanske nya tvåan Tottenham som den främsta utmanaren.

För Manchester United ökade avståndet till Champions League. Det är nu sex poäng till Manchester city och sju poäng till Arsenal och Tottenham.

Leicester överlägsna i seriefinalen

Leicester City engelska mästare i fotboll 2016! Ja, det är förstås inte på långa vägar klart än men för varje vecka blir det mer och mer sannolikt. I helgen var det seriefinal borta mot Manchester city och hemmalaget hade chansen att ta över serieledningen vid seger.

Det tog tre minuter sedan låg bollen i citys nät. Riyad Mahrez, som är den självklara vinnaren av Footballer of the Year, tog sig runt på kanten och fälldes. Han tog själv hand om frisparken och serverade Robert Huth som tryckte in 1-0.

I början på andra halvlek satte Mahrez 2-0 och när timmen var spelad gick Leicester ifrån till 3-0 då Huth gjorde sitt andra mål för dagen.

Embed from Getty Images

Manchester city kan möjligen vara bittra för att de inte fick en straff, men det var en situation med små detaljer. De fick en sen reducering genom Aguero och bjöds sedan på en jättechans till ytterligare en reducering och lite spänning i slutet men det blev miss och 3-1 till Leicester.

Över 90 minuter var det inget snack om att det bättre laget vann. Om något var siffrorna i underkant. Mahrez och Jamie Vardy får förstås flest rubriker men återigen var mittfältsduon Kante och Drinkwater fantastiska.

Liverpools publik och spelare förenade i protest

You greedy bastards, enough is enough, skanderade Liverpoolpubliken efter 77 minuter i matchen mot Sunderland. Sedan lämnade stora delar av publiken Anfield. Liverpoolspelarna var inte sena att förena sig i publikens protest. De hade då en stabil 2-0-ledning och gick mot en säker seger.

Sunderland får en frispark efter 82 minuter. Adam Johnson tar hand om den. Han skjuter välplacerat men löst. Ja, så löst att Dimitar Berbatov hade kunnat lunka från mittcirkeln in i den mixade zonen, intervjua sig själv, röka en cigarett, lunka tillbaka till mittcirkeln, fortsätta lunka till mållinjen och ändå hinna stoppa bollen.

Johnsons skott var dock för hårt för Liverpools målvakt Simon Mignolet och Sunderland hade reducerat med sitt första skott på mål. Mignolet skrev, till vår stora glädje, nyligen på ett nytt kontrakt. Sju minuter senare slog Defoe till med ett praktmål och lagen delade broderligt på poängen.

Samtidigt vann Everton med 3-0 mot hopplösa Stoke och passerade Liverpool i tabellen. Evertons tredje raka 3-0-seger medan Stoke – formstarka enligt Louis van Gaal – inkasserade sin tredje raka 3-0-förlust i ligan och den fjärde matchen i rad utan seger.

Men vi borde inte skratta åt Liverpoolfansens protest, vi borde applådera den. De som styr fotbollen har misshandlat fotbollssupportrarna alldeles för länge. Supportrarnas stora möjlighet är att supportrarna till alla klubbar förenar sig i en stor protest. Ja, vi hatar givetvis Liverpool och alla supportergrupper har problem som bara rör den enskilda supportergruppen. Men den stora massan av problem återfinns i alla klubbar. Biljettpriserna är för höga, stämningen är för sanitär, avsparkstiderna bestäms utan något som helst inflytande från supportrarna. Regelbundet spelas matcher på tider som omöjliggör för bortasupportrarna att åka tåg hem från en match.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Nu tyder mycket på att just den här protesten blev framgångsrik. Guardian rapporterar att Liverpools ägare efter protesten har hållit möten om biljettpriserna.

Well played, you Scouse bastards!

Några korta

 • Newcastle tog sig över strecket via 1-0 mot West Brom samtidigt som Norwich föll mot Aston Villa. Sex raka förluster för Norwich nu (fem i ligan) och väldigt mycket tyder på att Norwich och Villa är två av lagen som spelar i Championship nästa säsong.
 • Crystal Palace jobbar hårt på att slå sig in i bottenstriden, 1-1 borta mot Swansea betyder att de har åtta raka utan seger i ligan. De får hoppas att poängen de tog i höstas är tillräckligt.
 • Arsenal vann borta mot Bournemouth efter fyra raka utan seger i ligan. Därmed gick de förbi Manchester city.
 • Tottenham är ny tvåa efter 1-0 mot Watford, en seger som borde ha varit ett halvdussin mål större. Fjärde raka segern för Tottenham som mer och mer framstår som den främsta utmanaren till Leicester.
 • West Ham hade chansen att gå förbi United men de lämnade Southampton poänglösa. Southampton har nu klättrat till sjunde plats och är ett av de formstarkaste lagen i ligan. Fyra vinster på de fem senaste och fem i rad utan insläppt mål.

Annorstädes

Livet som fotbollstränare leker inte för Gary Neville. I helgen blev det förlust för Valencia borta mot Real Betis. Valencia har nu en tolv matcher lång segerlös svit i ligan. Men Neville kan trösta sig med att tre av matcherna var innan han tog över. Eller nej, han kan nog inte trösta sig med det heller.

Neville har dock inga planer på att kasta in handduken: ”Jag sa innan jag kom att jag skulle bedömas efter fem månader. Dödsrunorna har redan skrivits, jag har blivit bedömd efter sex veckor. Men jag tror på mig själv, det har jag alltid gjort. Jag tror på arbetet jag gör, det finns struktur, tro, organisation, markant bättre fitness. Vad jag inte tror är att resultaten reflekterar de förbättringar vi har gjort.

När Nevilles företrädare Nuno fick sparken var Valencia fyra poäng från Champions League. Nu är de fyra poäng från nedflyttningsstrecket.

Det går bättre för Zinedine Zidane som har inlett med fyra segrar, en oavgjord och 19-3 i målskillnad.

Den här kolumnen sticker ut hakan och tippar PSG som franska mästare. Vågat förstås, men jag har en känsla av att de kommer att hålla. PSG har trots allt 24 poäng ner till tvåan Monaco. Toulouse som ligger näst sist har 24 poäng upp till Monaco.

Omgångens resultat

 • Manchester city – Leicester 1-3
 • Liverpool – Sunderland 2-2
 • Newcastle – West Brom 1-0
 • Stoke – Everton 0-3
 • Swansea – Crystal Palace 1-1
 • Tottenham – Watford 1-0
 • Aston Villa – Norwich 2-0
 • Southampton – West Ham 1-0
 • Bournemouth – Arsenal 0-2
 • Chelsea – Manchester United 1-1

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS