Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Åtta skador inför Sunderland

Louis van Gaal har precis avslutat sin presskonferens inför morgondagens bortamatch mot Sunderland. Managern levererade dåliga skadenyheter, trion Januzaj, Jones och Varela är otillgängliga efter skador i U21-matchen i måndags. Schweinsteiger är heller inte nära comeback. Sedan tidigare saknas Rojo, Shaw, Valencia och Young. Lite positivt i alla fall då Rojo och Valencia närmar sig comeback.

 • Om Januzaj, Jones, Varela: ”Det ser inte bra ut för jag lät också mina spelare spela i andralaget och diverse spelare blev skadade igen. Det är inte allvarliga skador men jag måste ge dem tid att återhämta sig. Det är synd för Jones r en väldigt bra mittback och vi saknar honom och också Marcos Rojo en lång tid redan.
 • Om Schweinsteiger: ”Jag kan inte säga att Bastian kommer tillbaka inom två veckor för jag har, mer eller mindre, gett honom lite semester och han måste ändra sitt tankesätt också. Det är bra för spelare, jag har gjort det också med Antonio Valencia, Marcos Rojo och Luke Shaw, till exempel, när du är skadad längre än normalt.
 • Om Rojo och Valencia: ”Ljuset i slutet på tunneln är mer för Rojo och Valencia. De kommer tillbaka och jag hoppas att det är så snart som möjligt.
 • Om topp fyra:Vi behöver inte titta på våra motståndare, vi måste titta på vår egen prestation. Först måste du själv vinna, sedan tittar du på dina konkurrenter. Men vi vet att de måste spela mot varandra, så det är säkert att några av dem kommer förlora poäng.
 • Om press: ”Jag måste säga att vi gör det fantastiskt på det sättet. Vi förlorade fyra matcher i rad i december, när du ser oss spela nu kan du bara säga att vi mentalt är väldigt starka och kan hantera pressen. Vi måste förbättra våra resultat och måste vinna flera matcher i rad för att minska gapet uppåt.
 • Om sin framtid:Jag håller inte med. Jag har sagt det många gånger, inte all media givetvis, men media hittar på historier och man behöver inte svara på påhittade historier.” På en direkt fråga om han verkligen tror att det som skrivs i media är påhittat svarar han: ”Ja.
 • Om Carrick: ”Jag är alltid involverad för jag är managern. Jag diskuterar inte [hans kontrakt] med er.
 • Om kontinuitet:När du ser våra resultat 2016, om vi har de resultaten hela året är vi mästare. […] Vi har många skador och måste hantera det. När du spelar många matcher är det svårare. Vi har redan hanterat det hela säsongen. Det ger också ungdomar från akademin. Jag är nöjd med till exempel Borthwick-Jackson eller Lingard, den policyn gör att de får chansen.
 • Om Memphis:För honom var det en väldigt bra match, för han kunde höja sitt självförtroende. Och jag kunde se fansens reaktion, för det är de äkta fansen som ser andralaget. Det är också bra för honom, det är därför jag lät honom spela. Jag kan inte låta för många a-lagsspelare spela i andralaget. [Vi har många matcher.] Det var mer eller mindre sista gången jag kunde spela Memphis eller Januzaj eller andra spelare i andralaget.
 • Om nästa säsong:Det är inte en fråga för mig, det är en fråga för Manchester Uniteds styrelse. Jag har ett treårskontrakt.
 • Will Keane kommer vara med i truppen imorgon.


Tolkat via livestream. Skadeläget från Manutd.com.