Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Love får beröm av McClair

Donald Love, som är född i England men har valt att spela landslagsfotboll för Skottland, gjorde a-lagsdebut i lördags. Love får beröm av Brian McClair, nu direktör för performance på skotska fotbollsförbundet.

Att göra din debut för en så stor klubb som Manchester United är nervöst för alla spelare, allra helst en en ung spelare i en sådan högpressomgivning som en Premier League-match. Han kommer utan tvekan ha varit orolig men han var positiv i sin del av matchen. […] Det kommer att ha varit något han har drömt om länge,” säger McClair.

McClair har givetvis koll på Love sedan tiden i United. ”Han är en spelare som är bekväm över hela planen och han har spelat i ett antal positioner i Uniteds ungdomslag. Han har bra tillslag på bollen och han har en väldigt bra högerfot.

På landslagsnivå har Love som sagt valt Skottland. Hittills har det blivit tre U21-landskamper, samtliga som inhoppare. McClair ser dock en framtid för Love i a-landslaget, kanske redan i mars, då Skottlands förbundskapten Gordon Strachan kommer att ta ut en stor trupp.

Han har varit imponerande när han har spelat för Skottland på U21-nivån,” säger McClair. ”Med skadorna i United för tillfället har han en chans att få fler matcher i kroppen och jag är säker på att det är något Gordon kommer hålla ett öga på. Han har mycket som talar för sig, men överlag att se en ung skotsk spelare delta i en sådan miljö kan bara vara en positiv sak.

Läs mer på skotska fotbollsförbundets hemsida.