Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: United har 13 skador

Louis van Gaal tillsammans med Jesse Lingard höll på onsdagen presskonferens inför morgondagens möte med Midtjylland i Europa League.

Louis van Gaal:

 • Om Rooney: ”Det är svårt att säga. Han blev skadad i matchen mot Sunderland. Han har ett knäproblem. Vi får se hur lång tid det tar. Under 2016 har han gjort mål det är därför vi har varit bra i matcherna tills mot Sunderland. Men vi måste hantera det, alla kan bli skadade. Även kaptenen kan bli skadad. Det är typiskt Wayne [att spela vidare med skada]. Han vill fortsätta till slutet. Känner han smärta vill han inte avbryta matchen. I en oavgjord match vill han vinna. Det är en fantastisk attityd men ibland är det dåligt för hans kropp. Han vet inte när det hände.
 • Om Darmian: ”Ni har sett att han har dragit axeln ur led. Det är inte den värsta typen men han är ute för nu.
 • Mer skadeläge:Borthwick-Jackson är sjuk, så nu har vi 13 spelare som är skadade eller inte kapabla att spela.” Det är många kontaktskador så Van Gaal tycker att det mestadels är otur.
 • Om Fellaini:Fellaini är skadad, ett muskelproblem. Han har spelat många matcher i rad, det är svårt för honom.
 • Om Europa league:Inte bara min men vår [väg till Champions League]. Jag tycker att det också är svårt att vinna, det är bra europeiska lag med. Vi är bland de sista 32 lagen, vi behöver vinna många omgångar. Men det är en väg in i Champions League. Det är ett fantastiskt mål för oss att vinna den här cupen, Manchester United har aldrig vunnit den här cupen.
 • Få anfallare i truppen:Jag tycker inte att det är fallet. Vi har i Martial en annan anfallare. Han har spelat flera matcher i den rollen, han vill spela i den rollen. Jag visste i förväg att kaptenen Wayne Rooney skulle spela många matcher. Då har jag återkallat Will Keane och han gör det väldigt bra i andralaget, men det är på en lägre nivå. Ibland måste du visa det på en högre nivå, kanske får han chansen.” Van Gaal pekar även på att Jesse Lingard har fått chansen och att en mindre trupp ger fler ungdomar chansen.
 • Om James Wilson:Vi kan återkalla honom men nu har vi möjligheter med Martial och Will Keane och även Memphis och Lingard.
 • Om Midtjylland:De vann mot Southampton, som vi förlorade mot. Man får inte glömma att Midtjylland är ett bra lag, de spelar med en formation som inte passar oss, planen är dålig.” Han vill inte diskutera vilka som är Midtjyllands bästa spelare.
 • Om biljettpriser:Givetvis [har jag sympati för supportrarna]. Det är en stor skillnad på priset har jag hört mellan Southampton och Manchester United. Även i Nederländerna är det skillnad på priset men det här är mycket. Jag har sympati för supportrarna.
 • Om fasta situationer: ”Givetvis [är det en svaghet]. Men vi har inte långa spelare. Midtjylland är specialiserade på fasta situationer, 48 procent av deras mål på fasta situationer. Vi tränar, till exempel den här lilla killen [pekar på Lingard], men det är svårt, det skiljer tio centimeter. Vi hoppas vi kan göra det. Vi behöver inte ge bort så många frisparkar och hörnor. Frisparken efter tre minuter mot Sunderland var ingen frispark.” Med alla skador har han ingen möjlighet att välja långa spelare.
 • Om FA-cupen:Det är en personlig önskan. Jag har redan vunnit Europa League. Jag vill vinna en ny titel. Jag vill fånga den engelska atmosfären men också ge en titel till Manchester United. Det var länge sen som klubben vann FA-cupen. Men för klubben är det viktigare att vinna Europa League då det ger en plats i Champions League.
 • Om unga spelare:Mer eller mindre har de nu erfarenheten att spela i Premier League eller FA-cupen. Med de här erfarenhterna kan du utveckla dig mer än i andralaget. Vi har många spelare som är 17 år och nu sitter på bänken. De kan spela matchen. Högerbacken imorgon har bara spelat en match. Men den enda matchen vet jag att han ska göra det vi har sagt. Det är alltid andra, tredje, fjärde matchen som räknas. Jesse Lingard har visat att han har kontinuiteten, det är därför han spelar. Jesse Lingard konkurrerar nu med Memphis Depay, nästa vecka kan det vara Martial. Men även James Weir, om han är öppen för att lära kan han spela i a-laget.

Jesse Lingard:

 • Unga spelare får chansen:Vi har sett de unga spelare som Will Keane komma fram. Ett antal spelare kan fylla hålet efter Rooney.
 • Om att möta mindre lag: ”Manchester United är en av de största klubbarna i världen, det adderar plats. Men är man ödmjuk och håller sig till matchplanen kan man vinna matchen.

Fler frågor än så fick inte Lingard och då var den första frågan egentligen ställd till Van Gaal, som passade den vidare till Lingard.

Midtjyllands tränare Jess Thorup höll tidigare på onsdagens presskonferens tillsammans med svenske Kristoffer Olsson. Även här fick spelaren mest sitta bredvid och lyssna. Så här såg det ut…


Tolkat via livestream.