Rojo, Valencia och Januzaj tillbaka i träning, Smalling saknades

Inför matcherna i Uefas turneringar måste klubbarna hålla öppen träning. Så gjorde Manchester United idag och det ger oss bra information om vilka som var med och tränade.

Bland spelarna som tränade på onsdagen noterar vi framför allt långtidsskadade Marcos Rojo och Antonio Valencia. Det torde betyda att de nu är nära comeback. I vanliga fall skulle spelarna behöva ett par matcher i U21 efter så lång frånvaro men i det nuvarande skadeläget kan det tänkas att de forceras in i a-lagsspel snabbare än så.

Även Adnan Januzaj var tillbaka i träning efter kortare skadefrånvaro. Han är dock inte aktuell för spel imorgon, då han är cup-tied i Europa League.

Bland de som saknades på dagens träning noterar vi framför allt Chris Smalling. Vi torde få mer information om varför när Louis van Gaal håller presskonferens senare på onsdagen. Även David de Gea, Cameron Borthwick-Jackson och Will Keane saknades på träningen, men De Gea har ju varit skadad i en vecka medan Borthwick-Jackson och Keane gick sönder i måndags.

En hel del unga spelare medverkade på träningen. Donald Love och Joe Riley som nyligen har debuterat var förstås med. Målvakten Joel Castro Pereira kan troligen få sitta på bänken i a-laget för första gången imorgon medan anfallaren Marcus Rashford och försvararen Regan Poole väntar på a-lagsdebut.

Om det är spelare från dagens träning som ska utgöra matchtruppen imorgon är det bara två spelare på listan som ska bort. En av dessa är Januzaj.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS