Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

De Gea förväntas spela mot Arsenal, Martial, Smalling tveksamma

Louis van Gaal kör ingen separat presskonferens inför matchen mot Arsenal på söndag. Istället pratade han upp söndagens match direkt efter segern mot Midtjylland, i kommentarer som har varit publiceringsskyddade till nu.

Van Gaal räknar med att David de Gea kan spela på söndag för ”jag såg hur han var idag”. Däremot är Chris Smalling ”ett frågetecken, men man vet aldrig”.

Uniteds manager öppnar också för att Anthony Martial kan vara tillbaka redan på söndag, även om beskeden på torsdagskvällen förstås var preliminära. ”Jag vet inte. […] Jag har pratat med honom, jag har pratat med fysioterapeuten som redan har kontrollen över honom. Jag kan inte säga men det är inte så allvarligt som alla tror. Men man vet aldrig.

Van Gaal var glad över att Marcos Rojo kunde spela mot Midtjylland: ”Jag är väldigt glad […] och han visade redan sin form, han var väldigt bra. Men jag måste bygga upp honom i matcherna och det är inte så enkelt för han hade bara två träningar med mig. […] Så jag tar också en risk när jag gör det, men jag tycker att måste göra det nu med 15 minuter och sedan 30 minuter och så och jag hoppas att vi kan bygga upp honom.

Vi fick ingen uppdatering kring Cameron Borthwick-Jackson, vars status vi inte har fått någon riktig klarhet i sedan han klev av i halvtid mot Shrewsbury. Även Adnan Januzaj torde kunna vara aktuell för spel mot Arsenal.

Annars tror Van Gaal att de skadade ska börja komma tillbaka de närmaste veckorna, med Valencia och Fellaini först i kön. ”Valencia kommer tillbaka och Fellaini också, i mars månad. Många spelare kommer tillbaka och då har vi en stark trupp igen.


Citat: Manutd.com