Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Gianni Infantino ny Fifapresident

Embed from Getty Images

På Fifas extraordinära kongress utsågs idag Gianni Infantino till ny president för Fifa. Infantino, som kommer från Schweiz men har italienskt pass, väljs till 2019. Schweizaren, 45 år gammal, har sedan 2009 varit generalsekreterare i Uefa. Vi har framför allt sett honom då Uefa har hållit lottningar, då Infantino har varit den som har sett till att processen sköts på rätt sätt.

I dagens andra omröstning fick Infantino 115 av de 207 rösterna. Sheikh Salman fick 88 röster, Ali al-Hussein fick 4 röster medan Jerome Champagne inte fick någon röst.

Infantino lovar en ny era för Fifa där fotbollen står i centrum. Han lovar reform och transparens samt att arbeta för att Fifa återigen ska bli en respekterad organisation. Infantino lovar att hans tid som president kommer att applåderas.