Lottat: United mot Liverpool

Åttondelsfinalerna i Uefa Europa League har nu lottats och för Manchester Uniteds del föll lotten på Liverpool. United börjar borta torsdagen den 10 mars och returen spelas på Old Trafford en vecka senare den 17 mars.

Det är alltså upplagt för en riktig stormatch i Europa League då United ska tampas med ärkerivalen Liverpool. Louis van Gaals lag har onekligen lyckats mycket bra mot Liverpool tidigare, låt oss hoppas att det fortsätter. United har nu en svit på fyra raka segrar mot Liverpool, fem om vi ska inkludera träningsmatchen i USA.

Manchester United tog sig som bekant till åttondelsfinalen via seger mot Midtjylland i sextondelsfinalen, detta efter att United slutat trea i sin grupp i Champions League.

Liverpool behöver förstås ingen större presentation. Liverpool slog ut tyska Augsburg med totalt 1-0 i sextondelsfinalen. De vann dessförinnan sin Europa League-grupp före Sion, Rubin Kazan och Bordeaux. Liverpool har vunnit Uefacupen tre gånger, senast 2001.

Detta blir det första europeiska mötet mellan klubbarna. I cupsammanhang har United och Liverpool dock stött på varandra en hel del gånger och totalt är det fördel United med elva segrar mot sju för Liverpool. Det senaste cupmötet mellan klubbarna var hösten 2013 då United vann med 1-0 på Old Trafford i ligacupen.

Övriga matcher

Vi noterar att Gary Nevilles Valencia ställs mot spanskt motstånd i form av Athletic Bilbao. Ett annat intressant möte blir Dortmund mot Tottenham.

Lottningen i sin helhet

  • Shakhtar Donetsk – Anderlecht
  • Basel – Sevilla
  • Villarreal – Bayer Leverkusen
  • Athletic Bilbao – Valencia
  • Liverpool – Manchester United
  • Sparta Prag – Lazio
  • Borussia Dortmund – Tottenham
  • Fenerbahçe – Braga

Lagen som anges först börjar på hemmaplan torsdagen den 10 mars. Returen spelas en vecka senare, den 17 mars. Hälften av matcherna har avspark 19.00 och andra hälften 21.05. Vilka matcher som spelas vilken tid meddelas senare under dagen och vi kommer givetvis informera om det på Muss.se.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS