Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fosu-Mensah rapporteras vara med i truppen

Manchester Uniteds holländska talang Timothy Fosu-Mensah rapporteras ha fått en plats i Uniteds trupp inför söndagens Premier League-match mot Arsenal. Det skulle i så fall vara första gången som Fosu-Mensah får chansen i a-lagstruppen.

Om detta stämmer kommer det inte som någon större överraskning. Snarare är det förvånande att han inte har fått chansen i a-laget tidigare. Fosu-Mensah imponerar i stort sett varje gång han spelar. Han fyllde 18 år i början på januari – han är några månader yngre än Marcus Rashford och några månader äldre än Regan Poole, som båda debuterade mot Midtjylland – och är fortfarande tillgänglig för juniorlaget.

Den här säsongen har Fosu-Mensah framför spelat med U21, han är helt enkelt för bra för juniorlaget. I U21 är det bara James Weir och Josh Harrop som har spelat fler matcher den här säsongen.

Fosu-Mensah, som värvades till United från Ajax hösten 2014, är en mångsidig spelare. Under tiden i United har han spelat mittback, högerback och central mittfältare. Att ofta får skifta position tycks inte bekomma honom, han klarar sig med beröm oavsett.

Formellt räknas Fosu-Mensah som en akademispelare i United. Om han får chansen i truppen mot Arsenal blir han den tionde akademispelaren som får chansen i matchtruppen för första gången den här säsongen. Tidigare under säsongen har Dean Henderson, Donald Love, Axel Tuanzebe, Marcus Rashford, Joel Castro Pereira, Cameron Borthwick-Jackson, Sean Goss, James Weir och Joe Riley fått chansen i a-truppen. I tillägg har också Guillermo Varela och Regan Poole, som inte räknas som akademispelare men som kom till United i unga år, fått chansen.

Vi har inte hittat någon ytterligare information om hur truppen mot Arsenal ser ut. Men om Fosu-Mensah är med i truppen förefaller det vara troligt att Chris Smalling inte är det.