Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: Jag är väldigt glad

Louis van Gaal var förstås mycket nöjd efter Manchester Uniteds 3-2-seger mot Arsenal i Premier League.

  • Om matchen: ”När du ser omständigheterna, de många skadorna och många unga spelare som spelar, var det en fantastisk match. Även för fansen, de var väldigt entusiastiska under matchen. Vi gjorde mål, försvarade vårt resultat. Vi gjorde det mycket bättre än de senaste matcherna. För vi gav inte bort många chanser. I andra halvlek ändrade jag formationen lite för jag ville försvara resultatet och vi var mer kompakta och då kan du också göra mål. Jag är väldigt glad för det är en viktig seger mot Arsenal som enligt mig är ett av de bästa lagen i Premier League.
  • Vad avgjorde? ”Nyckelfaktorn är alltid att du vågar spela. Vi kan spela väldigt bra, men vi måste flytta bollen snabbare. De två målen vi gjorde var omställningar, det har vi förbättrat. Vi måste göra det mer. Vi försvarade också som ett lag.
  • Om Marcus Rashford: ”Det är otroligt, när du är 18 år och kommer in. Jag kan förstå det i torsdags mot Midtjylland, för du kommer in och gör din sak utan press. Men andra gången är det alltid svårare. Och han spelade en väldigt bra match. Han gjorde de saker jag bad om, han gjorde mål igen. Fyra mål på två matcher, det är ett snitt som är ovanligt.
  • Har Rashford överraskat dig?När du får chansen måste du prestera. Du måste göra sakerna vi ber om. Jag har alltid sagt att det inte är en fråga om ålder utan om kvalitet. Och han visade det.
  • Om sin aktion mot fjärdedomaren: ”Det var känslor. Jag låter det inte gå så ofta. Jag sitter alltid på bänken. Min idag var mina känslor för stora, så jag har bett om ursäkt till domaren och linjemannen och fjärdedomare. Och allting är redan löst. [Varför jag gjorde det] är inte intressant, för vi vann. Nej, [jag ångrar det inte]. Aldrig. För det är känslor. I sport är det ibland viktigt att visa dina känslor. Inte alltid, du måste kontrollera dina känslor. Men när det är så kan jag inte säga att det är väldigt fel. Jag tycker inte det. Men för domarna är det inte så trevligt, därför ber jag om ursäkt.
  • Om Fosu-Mensah: ”Han kom in och gjorde det fantastiskt. Han gjorde inga misstag.

Van Gaal pratade med Sky Sports och med MUTV.