Motståndarkollen: Topplagen rycker

Arsenal förlorade och Manchester city var spellediga, samtidigt vann Leicester och Tottenham efter sena segermål. Därmed har Leicester och Tottenham nu skaffat sig litet ett försprång till lagen närmast bakom. För varje vecka som går kommer vi närmare och närmare en skrällseger i Premier League.

Manchester United är kvar på femteplats i tabellen, poängen före West Ham. United och West Ham har gemensamt att de har förtvivlat svårt mot de sämre lagen, med det beaktat var det ingen större skräll att United kunde besegra Arsenal och att West Ham hade stora problem mot Sunderland. Hade United och West Ham haft samma poängsnitt som Tottenham (som är sämst av topp fyra) mot de sju bottenlagen hade United varit en poäng bakom Leicester och West Ham tre poäng efter.

Leicester och Spurs avgjorde sent

Ettan och tvåan i tabellen hade på pappret enkla hemmamatcher. De ordnade programenligt tre poäng var men det var svårare än tänkt.

Leicester var inte alls bra mot Norwich som gav initiativet till hemmalaget. Det passar inte Leicester bra och det var en del huffande och puffande men ont om kvalificerade målchanser. Den bästa målchansen de första 88 minuterna föll till Norwichs Cameron Jerome men han brände.

Embed from Getty Images

Leicester lyckades dock skrapa ihop till en bra målchans och då gjorde anfallaren Ulloa, för dagen inbytt som högerback, inget misstag. Vild glädje i Leicester.

Leicester har dock anledning till oro. Mittfältaren N’Golo Kante är skadad och kommer enligt managern Ranieri missa de två kommande matcherna.

Tottenham kunde i veckan glädja sig åt att de har beviljats tillstånd att bygga sin nya arena.

Swansea på hemmaplan borde ha varit en enkel seger för Spurs. Icke då. Swansea öppnade bäst och när Paloschi gav gästerna ledningen efter 19 minuter var det fullt rättvist.

Manager Mauricio Pochettino var inte nöjd och berättade det för sina spelare i halvtid. Tottenham kom ut som ett nytt lag i andra halvlek. Chadli kvitterade och Rose tryckte in segermålet efter en hörna.

Upp till bevis för Tottenham som har två derbyn att se fram emot i veckan. Bortamatch mot West Ham på onsdag och hemmamatch mot Arsenal på lördag.

Liverpool förlorade ligacupfinalen

Manchester citys manager Manuel Pellegrini offrade FA-cupen då han ställde upp med ett mycket svagt lag borta mot Chelsea. Det kan man ju förstå. Manchester city var ju drabbade av djup orättvisa då de tvingades spela tre matcher på åtta dagar. Något sådant skulle bara kunna hända stackars Manchester city.

(Manchester United har spelat tre matcher på sju dagar och kommer på onsdag att ha avverkat fyra matcher på tio dagar, men säg inget till Pellegrinis konspirationsteorier.)

Manchester city har i praktiken säkrat en plats i kvartsfinalen i Champions League efter 3-1 borta mot Kiev.

I helgen spelade city ligacupfinal mot Liverpool. Det började bra för city som tog ledningen genom Fernandinho. De fortsatte att vara klart bättre och borde ha vunnit enkelt. I den 83:e matchminuten avgjorde emellertid Philippe Coutinho för Liverpool.

Embed from Getty Images

Det är högst oklart vad som hände efter det. Liverpool hade ju klart och tydligt vunnit med 1-1. Domaren beordrade dock förlängning och sedan straffar. Emre Can är ju tysk och är därför oförmögen att missa en straff men övriga Liverpoolspelare protesterade mot det orättvisa i att 1-1 inte räknades som en seger genom att missa sina straffar.

Lagen möts igen i Liverpool på onsdag, då i ligan. Den gången kan vi förmoda att oavgjort räknas som seger och stora hyllningar framför Kop.

Kommande motståndare

Manchester United ställs mot målglada Watford på Old Trafford på onsdag. Watford laddade med 0-0 hemma mot Bournemouth och har nu målskillnaden 4-2 på de sex senaste matcherna.

Men de har ju inte mött Marcus Rashford.

Några korta

 • Fraser Forster gjorde comeback efter långtidsskada den 13 januari. Han höll nollan mot Watford, West Brom, Manchester United, Arsenal, West Ham och Swansea. Han var på väg att hålla nollan mot Chelsea också. Med kvarten kvar insåg han dock att det ju är rätt kul att plocka bollen ur eget nät så han sket helt enkelt i att stoppa Fabregas ”skott”. Forster fick sedan plocka bollen ur eget nät en gång till och Chelsea vann med 2-1. Tung förlust för Southampton i kampen om Europa League-platserna (som blir minst två i och med citys seger i ligacupen).
 • West Hams 1-0-seger mot Sunderland fick lite uppmärksamhet i inledningen och det skulle normalt räcka för den här kolumnen. Men målskytten Michail Antonio firade genom att imitera Homer Simpson och sånt kan vi ju inte låta passera omärkt.

 • Crystal Palace är i kvartsfinal i FA-cupen och har mycket goda möjligheter att nå Wembley, så man har Reading på bortaplan i kvarten. I ligan förlängde man dock den segerlösa sviten till tio. West Brom sköt tre mål första halvtimmen och då hjälpte det föga att Palace vann med 2-0 sista timmen. Palace har fortfarande åtta poäng till strecket men man får beundra deras vilja att blanda sig i bottenstriden.
 • Everton fick inte spela fotboll i helgen. De skaffade sig dock lite uppmärksamhet ändå genom att annonsera en ny stor aktieägare som lovar nya investeringar. Det förtydligas inte vilka investeringar det handlar om så vi misstänker att det handlar om nya kaffemuggar i personalmatsalen snarare än Lionel Messi.

Annorstädes

Kommer ni ihåg Fabio?

Fabio spelar för tiden, fortfarande, i Cardiff. De är tre poäng från den sista playoffplatsen i Championship.

Burnley, Hull och Middlesbrough samt möjligen James Wilsons Brighton slåss om de två direktplatserna till Premier League. Vilket i Championship såklart betyder att två andra klubbar säkert går upp.

Gary Nevilles Valencia hittade i helgen tillbaka till förlorarspåret i La Liga, 0-3 hemma mot Bilbao. Neville får satsa på Europa League där han efter 10-0 mot Rapid Wien belönades med en enkel uppgift i form av Athletic Bilbao.

I Frankrike kan man nästan ta på spänningen i ligan. Detta sedan Rafael, assist på 2-0-målet, hjälpte Lyon till en 2-1-seger mot PSG. Lyon, ny trea i ligan, är bara 31 poäng efter PSG.

Omgångens resultat

 • West Ham – Sunderland 1-0
 • Stoke – Aston Villa 2-1
 • Watford – Bournemouth 0-0
 • Southampton – Chelsea 1-2
 • Leicester – Norwich 1-0
 • West Brom – Crystal Palace 3-2
 • Manchester United – Arsenal 3-2
 • Tottenham – Swansea 2-1
 • Liverpool – Everton uppskjuten
 • Newcastle – Manchester city uppskjuten

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS