Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Gill vill hjälpa Infantino

Manchester Uniteds förre VD David Gill, idag icke verkställande direktör i klubben, är redo för en nyckelroll i Fifas organisation under nya presidenten Gianni Infantino. Gill jobbar redan för det engelska fotbollsförbundet, där han är vice ordförande, för Uefa och för Fifa, där han är en av flera vicepresidenter.

Han antyder att han kan tänka sig en roll i Fifas finansiella kommitté:

Vi får se vad som händer med den finansiella kommitténs ordförande och sammansättningen av kommittén. Efter att ha sagt det så sitter jag nu i Uefas finansiella kommitté och jag har också haft den rollen i Premier League, så jag skulle definitivt vara redo att göra det i Fifa.

Vad som helst kommer att vara en svår uppgift. Fifa måste byggas om. Vi måste göra det. Jag är gladeligen involverad.

Gill tror på Infantino som Fifapresident och menar att en av Infantinos styrkor är att bygga ett bra lag: ”Det är inte bara en person som gör det. Ja, han är president och han sätter tonen, men samtidigt kommer han förstå att han måste göra det med ett lag.

Läs mer på ESPN FC.