Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Hemmamatchen mot Liverpool kan senareläggas

BBC rapporterar att Trafford Council har uttryckt önskemål till Uefa om att Manchester Uniteds hemmamatch mot Liverpool i Europa League den 17 match ska senareläggas. Matchen ska enligt planerna starta 19.00 (svensk tid) men Trafford Council vill istället ha avspark 21.00.

Manchester United rapporteras också föredra den senare avsparkstiden.

Anledningen till att man vill skjuta på avsparkstiden är att man bedömer att det ska ge mindre problem på matchdagen. Den 17 mars är det St Patrick’s Day med diverse firanden, varvid publiken kan få problem att ta sig till Old Trafford. Vidare bedöms att den senare avsparkstiden kan ge mindre problem med fulla supportrar. Det kan intuitivt tyckas att det motsatta borde gälla men tankegången är att den tidigare avsparkstiden skulle betyda att folk behöver ta ledigt från jobbet.