Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Infantino vill testa videorepriser

Den nya Fifabossen Gianni Infantino vill att fotbollen inom kort ska inleda test för att låta domarna ta hjälp av videorepriser i svåra situationer.

Fotboll är en speciellt sport,” säger Infantino. ”Det är den vackraste och viktigaste sporten i världen. Vi behöver inte döda fotboll. En av fotbollens egenheter är spelets flyt. Den stannar inte som många andra sporter där du har tid att stanna och titta på en video.

I fotboll har du ett flyt, du har en domare som fattar viktiga beslut. Så vi behöver se vilken påverkan någon teknologisk hjälp kommer att ha på flytet. Vi behöver börja med seriösa test förr snarare än senare.

Gianni upprepar också att han vill ha 40 lag i VM och han lovar att lyssna på spelare och fans, ”de två elementen har åsidosatts för länge”.

Läs mer på Guardian.