Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: Oavgjort en seger för Leicester

På tisdagskvällen var det bittert i Leicester. En poäng hemma mot West Brom kändes som en förlust. Spola fram klockan 24 timmar och det visar sig att en poäng var en poäng mer än konkurrenterna i toppen mäktade med.

För Manchester United var det en sannerligen bra Premier League-omgång, då alla lagen över i tabellen tappade poängen. Hastigt och lustigt är en topp fyra-placering inte längre en avlägsen dröm.

Leicester vinnare trots poängtapp

Leicester City vann i helgen med 1-0 hemma mot Norwich utan att imponera. I tisdagens hemmamatch mot West Brom imponerade man utan att vinna. Så kan det vara.

Leicester är i en poängmässigt svag period, bara fyra poäng på de tre senaste matcherna. Det borde vara en minikris när ligaledaren bara tar fyra poäng på tre matcher så här långt in på säsongen. Men den här säsongen är inte som alla andra. Tottenham är förvisso två poäng bättre över de tre senaste matcherna men Arsenal är en poäng sämre och Manchester city är fyra poäng sämre. Över de fem senaste matcherna är Leicester sex poäng bättre än Manchester city och tre poäng bättre än Arsenal.

Darren Fletcher friställde Rondon efter elva minuter då West Brom tog ledningen i Leicester. Jobbigt läge för Leicester som saknade mittfältsmotorn Kante, kunde man tänka. Andy King, som säsongen 2008/09 spelade för Leicester i League One, vikarierade dock förtjänstfullt.

Embed from Getty Images

Först slog King passningen till Danny Drinkwaters 1-1-mål och sedan sköt King själv 2-1 på tilläggstid i första halvlek.

I början på andra halvlek tryckte dock Gardner in 2-2 på en frispark.

Leicester låg sedan på. De vann – hör och häpna – bollinnehavet överlägset, de hade 22 avslut och de träffade trävirket två gånger. Bolluslingen ville dock inte in och det slutade oavgjort.

West Brom, som tar emot United på söndag, har ryckt upp sig de senaste matcherna (om vi bortser från förlusten mot Reading i FA-cupen). De har två segrar och en oavgjord i ryggsäcken inför matchen mot United. På söndag är det också möjligt att Jonny Evans gör comeback efter skada. Darren Fletcher laddar inför matchen med att spela tennis.

Embed from Getty Images

Krisar det på söndag räknar vi med att Evans eller Fletcher ställer upp med ett självmål och funkar inte det så får målvakten Ben Foster bjuda United på ett mål.

Toppa ligan-fobi i norra London

Det är någonting med vattnet i norra London. Arsenal såg ut som titelfavorit efter segern mot Leicester. Det följde de upp med en förlust mot Manchester Uniteds juniorer och en förlust mot något lag från Wales. Tottenham hade chansen att ta över serieledningen efter Leicesters poängtapp bara för att åka på första bortaförlusten sedan premiären mot Manchester United.

Arsenal hade förstås bara otur som förlorade mot Swansea. Allting gick emot Arsenal, som hade “alla ingredienser för att vinna matchen,” enligt Arsene Wenger. “Det såg ut som att allting var emot oss ikväll,” klagade Wenger. “Fotboll är fotboll, den är elak ibland,” fortsatte den franska managern som var mer irriterad på domaren som inte blåste frispark än på sina utespelare som helt sonika slutade spela fotboll före Swanseas kvittering.

Embed from Getty Images

För så var det, Arsenal förlorade trots att de gjorde matchens första mål. Arsenal förlorade trots att Swansea chockades av att managern Francesco Guidolin fördes till sjukhus inför matchen.

Arsenal förlorade också målvakten Petr Cech inför derbyt mot Tottenham på lördag. Cech följde med upp på en hörna i slutskedet och blev skadad när han sprang hem.

Tottenham är mer ursäktade. En bortamatch mot West Ham är ingen enkel uppgift. Allra helst inte när West Ham står för säsongens kanske bästa insats. Michail Antonio gjorde 1-0 redan efter sju minuter då Payets hörna. Underläge är inget ovanligt för Tottenham som har tagit flest poäng av alla lag i ligan från en förlorande position. West Ham var dock inte alls givmilda. Kane fick en jättechans men det var allt Tottenham skapade. Trots att Spurs vann bollinnehavet överlägset var det klar fördel West Ham i skottstatistiken.

West Ham hakar på i toppen och är nu på allvar inblandade i kampen om Champions League-platserna. De är bara en poäng bakom Manchesterlagen, även om city har en match mindre spelad.

För norra London väntar derby på lördag och då är det omöjligt för både Arsenal och Tottenham att förlora. Ska vi gissa på oavgjort?

Manchester city mot Europa League

Manchester city har tagit tio poäng på fjorton matcher mot lagen på den övre halvan i tabellen. Det är dåligt. Det är faktiskt jättedåligt. Bara Sunderland och Aston Villa är sämre.

Igår mötte man ett lag på övre halvan och då blev det förstås förlust. Liverpool var överlägsna på Anfield. Trion Lallana, Milner och Firmino stod för varsitt mål och varsin assist. Manchester city stod för ingenting.

Efter matchen fick Jurgen Klopp en fråga om Liverpool nu är med i kampen om Champions League-platserna. Såna oväsentligheter är dock inget som bekymrar Klopp: “Jag vet inget om de andra resultaten för tillfället. Jag hörde att Bayern förlorade, hahaha.” Man måste uppskatta en manager som har full fokus på sitt eget lag.

Den 1 februari annonserade Manchester city Pep Guardiola som ny manager inför nästa säsong. Det innebär effektivt att Manuel Pellegrini sparkas efter den här säsongen, även om den officiella versionen förstås är en annan. Pellegrini har dock planer på att få det sista skrattet. Sedan dess har Pellegrini lett sitt lag till en turlig seger mot Sunderland och tre förluster i ligan. Det är full fart mot Europa League, som mycket väl kan bli Pellegrinis present till Guardiola.

Nu har city förvisso ett enkelt program framöver med förmodade segrar mot Aston Villa och Norwich men citys formsvacka är djup. De har inte vunnit två matcher i rad i ligan sedan i oktober och har nu alltså tre raka förluster.

Några korta

 • Crystal Palace fortsätter att jaga en plats i bottenstriden. Det enda som håller de borta därifrån är att bottenlagen är så förbaskat dåligt. Palace fick 2-2 i Sunderland, vilket var elfte ligamatchen i rad utan seger. Palace har dock fortfarande nio poäng ner till strecket. Nio poäng är vad Sunderland (precis över strecket), Norwich och Newcastle (båda precis under strecket) har samlat ihop tillsammans de fem senaste omgångarna.
 • Chelsea tog tredje raka segern i ligan via 2-1 i Norwich. På de tolv senaste ligamatcherna har de nu sex segrar och sex oavgjorda och de har nu slagit sig in på den övre halvan i tabellen.

Annorstädes

 • Det var mitt i veckan-omgång även i Spanien och Tyskland. Gary Neville ordnade en 2-1-seger borta mot Malaga. Valencia har nu fem segrar på de sex senaste. Deras realistiska chans den här säsongen är att vinna Europa League, men där ställs de i nästa omgång mot Bilbao som de förlorade stort mot i söndags.
 • I Tyskland åkte Bayern München på en chockförlust hemma mot Mainz. Samtidigt vann Dortmund borta mot Darmstadt. Bayern har nu bara fem poäng ner till Dortmund och lagen möts i Dortmund på lördag. Måhända kan det bli spänning i Tyskland den här säsongen.

Omgångens resultat

 • Norwich – Chelsea 1-2
 • Sunderland – Crystal Palace 2-2
 • Aston Villa – Everton 1-3
 • Bournemouth – Southampton 2-0
 • Leicester – West Brom 2-2
 • Arsenal – Swansea 1-2
 • West Ham – Tottenham 1-0
 • Stoke – Newcastle 1-0
 • Liverpool – Manchester city 3-0
 • Manchester United – Watford 1-0
Res med oss till Manchester!