Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: De skadade kommer tillbaka men behöver mer tid

Louis van Gaal har idag pratat med media inför söndagens bortamatch mot West Brom. Van Gaal säger att flera skadade spelare – Fellaini, Jones och Valencia – är på väg tillbaka i spel men att han bara kommer att spela dem om han måste.

  • Skadeläget: ”Spelare kommer tillbaka, men normalt kan de inte spela en match för rytmen i matchen är mycket högre. Så vi måste träna mer och låta dem spela i andralaget. Kanske [kan de spela] för att jag tvingas av omständigheterna att ta en risk, som jag har gjort med Marcos Rojo. Men när jag inte tvingas ska jag inte göra det.
  • Mer om skadeläget: ”Många kan [vara med i truppen på söndag], men det är vad jag redan har sagt. Jag vill inte ta en risk. Valencia kommer tillbaka, Fellaini kommer tillbaka, Jones kommer tillbaka. Många spelare kommer tillbaka och jag har sagt det på tidigare presskonferenser.
  • Om Keane och Young: ”[Keane] hade en fantastisk operation, som Ashley Young. Det var mer eller mindre samma operation. Han kommer tillbaka [till England efter att ha opererats i USA] på tisdag och jag hoppas att han kommer tillbaka lika snabbt som Ashley Young.” Van Gaal säger att Young kommer tillbaka i mars.
  • Om Schweinsteiger:Han kommer tillbaka i mars. Många spelare kommer tillbaka, det är viktigt. Men de måste vara i slag för att spela. Valencia kommer tillbaka, Fellaini kommer tillbaka, de tränar med a-laget. Jones ska träna med a-laget nästa vecka, kanske Schweinsteiger också. Men då ska de kunna spela också. Ni har sett Rojo ha problem med rytmen i Premier League, han var inte redo för spel. Det är möjligt men normalt vill jag spela dem i andralaget och träna dem ett par veckor till.
  • Om titelstriden:Jag tror att alla vill vinna, men du kan inte alltid vinna. Det är också styrkan på Premier League.
  • Om topp fyra:Europa League är fortfarande vårt mål. United har aldrig vunnit Europa League. Det skulle vara fantastiskt för klubben att vinna en titel. En titel är alltid mer än fjärdeplatsen. Men vårt mål är Champions League, därför är Europa League eller fjärdeplatsen viktigare [än FA-cupen].
  • Om att nå Champions League:Jag pratar med mina spelare och jag tror på det. De förstår nu att du kan tro på det. Men fortfarande måste vi besegra West Brom, det är inte enkelt. Förra året spelade vi lika där. I år vann vi mot dem och vi hoppas vinna på söndag.
  • Om Rashford och landslaget:Jag tycker att Hodgson har svarat på medias fråga. Nu frågar du igen. Vem är det som bryr sig? Media, inte Hodgson och jag. Han säger inte, han svarar på frågan. Det är aldrig för tidigt, jag har sagt det många gånger. Ålder är inte viktigt, det är kvaliteten.
  • Om en möjlig europeisk superliga:Alla vet när du följer min karriär att jag är emot en superliga eller något sådant. Sport handlar om att vara bäst. När Champions League skapade sa jag att det var skräp för att tvåan och trean fick vara med. Jag sa det för 20 år sedan och jag säger det igen. Det ska bara vara mästare med. Det är bara kommersiellt tänkande. Sport handlar om att vinna, inte om att komma tvåa eller trea.

Tolkat via livestream. Skadeläget via Manutd.com.