Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: Min policy ligger bakom Rashfords genombrott

Louis van Gaal vill inte veta av att Marcus Rashford ska ha räddat hans jobb: ”Nu har jag läst att Rashford räddar mig. Nej! Rashford är tack vare min policy och klubben, givetvis, har bevisat det. Han är där på grund av det och samma sak för Borthwick-Jackson, Varela och många andra spelare. Men de måste bevisa det för det är väldigt riskabelt att göra det. Ungdomar har inte en jämn nivå, vi pratar om en hög nivå över tid.

Uniteds manager menar att Anthony Martial är ett ”stort undantag”. Han tycker att ungdomarnas prestationer har lyft stämningen i truppen och det är inte självklart att de äldre tar tillbaka sina platser: ”Vi har upptäckt att många spelare kan spela på den här nivån och de äldre måste konkurrera med dessa ungdomar. Och det är fantastiskt och det är också vad jag har upplevt i mina andra lag. Så jag tycker att det alltid är bra att ha ungdomar i din trupp.

Van Gaal säger också att spanska klubbar visade intresse för Guillermo Varela i januari men ”vi sa nej”.

Juan Mata fick, något överraskande, bära kaptensbindeln i onsdags. Det var ett enkelt val för Van Gaal: ”Det var inte svårt för jag har en äldre grupp som jag pratar med om diverse saker, träningar, möten, hur vi tar oss an spelare och så vidare. Juan är en medlem i den gruppen med de tre kaptenerna – Rooney, Carrick och Smalling – och Schweinsteiger också. Så det var ett enkelt val för mig.

Van Gaal ser fram emot att möta Darren Fletcher igen och han är ledsen över att Jonny Evans är skadad:

Jonny är en stor förlust för varje lag. Jag är väldigt ledsen att han inte kan spela Jag skulle vilja se honom igen och jag får också se min före detta kapten Darren Fletcher. Jag är glad att Darren spelar så ofta. […] När du ser spelare som Jonny och Darren spela så regelbundet, det är bra för spelare, jag är glad för dem.


Citat: Guardian, Manutd.com