Matchdag!

En ny måstematch väntar för Manchester United som har rest till West Bromwich för match mot West Brom i Premier League. United behöver vinna för att återigen gå upp på samma poäng som Manchester city. En seger idag innebär också att United bara är två poäng bakom Arsenal och bara fem bakom Tottenham. En topp tre-placering är helt plötsligt realistisk.

Men det är också realistiskt att United slutar utanför topp sex. West Hams seger igår innebär att United nu är sexa i tabellen och när matchen på The Hawthorns sparkar igång är United förmodligen bara tre poäng före Liverpool. En bortamatch mot West Brom känns som en bra bortamatch att ha så här års. Visst, de tog poäng borta mot serieledarna senast men det var en högst oförtjänt poäng. De är fast i mittenträsket och har egentligen bara äran att spela för. Samtidigt är Louis van Gaals United förstås oerhört svaga på bortaplan.

Frågan är vilket Manchester United som kommer till spel den här söndagen. Det som körde över Arsenal för en vecka sedan eller det som förlorade i Sunderland för tre veckor sedan?

I januari 2003 gjorde Paul Scholes mål på The Hawthorns. United vann med 3-1 den dagen. Det var första matchen i West Bromwich under Sir Alex Ferguson-eran.

Förra året United nöja sig med 2-2. Daley Blind stod för en sen kvittering då.

Sir Alex Ferguson avslutade karriären på The Hawthorns med en 5-5-match. Anders Lindegaard stod i mål för United den dagen. Tack och lov har United en bättre målvakt idag. (Varning: Otäcka scener efter 8.05.)


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS